Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

7 opozoril, da se z nekom, ki ste ga spoznali na spletu, ni pametno sestati

Spletni zmenki olajšajo marsikatero zadevo, a pred prvim srečanjem z nekom, ki očara s sporočili, je previdnost več kot na mestu.

31.5.2019 ob 3:55

postelja_racunalnik_zenska_micna.jpg

Internet je dodobra spremenil vsa področja življenja. Tudi kar zadeva iskanja sorodne duše. Ljudje se spoznavajo na spletu, klepetajo v klepetalnicah, se predstavljajo s pomočjo družabnih omrežji, skratka, ovir za tkanje novih vezi praktično ni, a takšen način iskanja partnerja nastavlja tudi kar nekaj pasti.

Kajti v resnici nikoli ni mogoče zagotovo vedeti, kdo se skriva za napisanimi besedami in za profili na družabnih omrežjih.

Prav zato je previdnost pred prvim srečanjem več kot na mestu. V kolikor tudi sami razmišljate o tem, da bi se z nekom končno sestali, preverite njegovo dejavnost na družabnih omrežjih, s katerimi se predstavlja širnemu svetu.

V kolikor opazite sledeče, raje odpovejte srečanje, ki po vsej verjetnosti ne bo prineslo nič lepega. Katere so največje rdeče zastavice, opozarja Insider.


Zdi se, da ni samski

V kolikor se vam samo zazdi, da tisti, s katerim si dopisujete, ni naklonjen monogamiji, pozabite na vse skupaj. O tem najbolj jasno pričajo njegove fotografije ter komentarji pod objavami prijateljic, kolegic, sodelavk.

Spogledljivi zapisi in pripombe ne obetajo nič dobrega. In preverite njegov status razmerja. Očitno. Če so zadeve zapletene ali še ni spremenil statusa iz v zvezi v samski (čeprav trdi, da z bivšo nimata nič več skupnega), najbrž ne do nje, ne do vas ni pošten.


Dobesedno živi na spletu

Komentira čisto vsako objavo na profilih, ki jim sledi? Objavlja dolge zapise in aktivno sodeluje na vseh mogočih forumih? Stalno posodablja, piše, twitta? Če vam gre njegovo pojavljanje že rahlo na živce vedite, da se to sčasoma ne bo spremenilo, v resnici bo postajalo vedno huje.


Nikoli se ne pojavlja na spletu

To je druga skrajnost. Seveda ima za to lahko povsem upravičene razloge, pač ne mara deliti življenja z drugimi, a v kolikor sodeluje v klepetalnicah, najbrž to ni njegov razlog.

Kaj lahko ima več skrivnih profilov, za katerimi se skriva in ohranja aktivnost na spletu. Še enkrat, ni nujno, da je neaktivnost nekaj slabega, a dobro ga je, preden se bosta sestala, o tem malo povprašati. In če vam šesti čut pravi, da v odgovorih ni pošten, raje odpovejte zmenek.


Imata različne interese

Že kratek prelet njegovih objav o načinu življenja, normah ter interesih veliko pove o njegovem pogledu na svet in življenje in na podlagi tega lahko hitro vidite, kako se v resnici ujemata.

Sta oba aktivna in rada preživljata čas v naravi, kakšen je vajin odnos do vere, politike, družine, dela, denarja, zasebnosti … vse to so dejavniki, ki jih je pri zmenkih in morebitnem nadaljevanju odnosa treba upoštevati in če se na teh ter podobnih življenjskih področjih znatno razlikujeta, žal nimata najboljših obetov.


Ima ogromno prijateljev

To je lahko opozorilni znak. Kajti ogromno prijateljev morda pomeni, da gre za prevaranta ali za nekoga, ki je obseden sam s seboj in svoj ego hrani z velikim številom sledilcev.

Pri tem so izvzeti posamezniki, ki se ukvarjajo z dejavnostmi, ki pritegnejo veliko število ljudi (šport, umetnost, dobrodelne dejavnosti), v kolikor pa to zanj ne velja, bi lahko širok krog spletnih prijateljev pomenil rdečo zastavico.


Že dolgo ni objavil nič novega

Tudi za to so razlogi lahko različni. Morda pač ni naklonjen vedno novim objavam in beleženju vsega, kar se v življenju zgodi, a če je zadnja njegova fotografija stara pet let ali celo več, obstaja možnost, da ste se ujeli v mrežo prevaranta, v najboljšem primeru boste ob pogledu nanj razočarani.

V tem primeru ga lahko prosite, naj vam novejšo fotografijo pošlje v zasebnem sporočilu. A v kolikor odkloni tudi to, ne glede na razloge, ki jih navede, odpovejte srečanje z njim. Previdnost je v tem primeru več kot na mestu.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Spletni zmenki: Kaj vas čaka na drugi strani Ali pa: Ljubezen: Kaj ne sodi na Facebook

Preberite še: Največje napake na prvem zmenku


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte