Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

6 zvezdnic razkrilo, katero metodo kontracepcije uporabljajo

Kako se pred nezaželeno nosečnostjo ščitijo Kim Kardashian, Jessica Biel, Lena Dunham in druge zvezdnice.

7.7.2018 ob 4:11

jessica_biel_portret_micna.jpg

Včasih kar malo pozabimo, da se morajo tudi zveznice ukvarjati z povsem običajnimi zadevami. Ena od njih je kontracepcija. Večina o tako osebni zadevi v javnosti molči, je pa sledečih šest estradnic za Cosmopilitan povedalo, kako preprečujejo nenačrtovano nosečnost.

Jessica Biel

Meni, da so kondomi odlična in zabavna kontracepcija. "So kot mali seksi balončki, čeprav z njimi ni pametno okrasiti zabave," je povedala v enem od intervjujev. Ne samo, da jih uporablja sama, aktivno je vključena tudi v promocijo te oblike zaščite.

kardashian_kim_portret_micna.jpg

Kim Kardashian

Kim Kardashian je pred kamerami zaupala Oprah, da od 15 leta uživa kontracepcijske tabletke. "Mama mi je bila pri tem, ko sem se odločala zanje, v veliko oporo. Vedela je, da najstniki seksamo. Torej naj seksamo varno. Vesela sem, da je razmišljala tako."

jessica_simpson_portret_micna.jpg

Jessica Simpson

V oddaji Ellen Degenere’s show je kot gostja nastopila večkrat. Ob  obisku je z veseljem naznanila, da končno enkrat ob tej priložnosti ni noseča. Povedala je, da se je po dveh porodih odločila za maternični vložek in tako preprečila, da bi še kaj prišlo v njeno maternico.

lena_dunham_portret_micna.jpg

Lena Dunham

Znano je, da edini namen kontracepcijskih tabletk ni zaščita pred nosečnostjo. Včasih jih zdravnik predpiše zaradi drugih razlogov, denimo aken ali endometrioze. Stanja, pri katerem tkivo notranje plasti maternice raste tudi izven maternične votline.

Lena Dunham je soočena s slednjo in jemanje kontracepcijskih tabletk je spremenilo njeno življenje: "Oralno kontracepcijo s presledki jemljem že skoraj 15 let. Le z njo lahko nadzorujem bolečine, ki jih povzroča enometrioza. Poleg tega je po njihovi zaslugi moja koža čistejša, moje razpoloženje je stabilnejše in moje življenje na sploh lepše," je povedala v pogovorni oddaji Lenny Letter.

kelly_clarkson_portret_micna.jpg

Kelly Clarkson

Po dveh nosečnostih je Kelly sklenila, da noče nikoli več zanositi. Kot je povedala, je bila vsaka nosečnost zanjo najhujši čas njenega življenja, zato se je odločila za drastičen korak: sterilizacijo. In moža je poslala na vazektomijo. Za vsak slučaj.

jennifer_garner_portret_micna.jpg

Jennifer Garner

Očitno pri Ellen ženske rade spregovorijo o kontracepciji. Ko je bila gostja v omenjeni pogovorni oddaji Jennifer Garner je povedala, da je v življenju preizkusila že vse mogoče metode zaščite. Med eno najučinkovitejših uvršča tudi svoje tri otroke. "Nič me ne opomni hitreje, da moram vzeti tabletko, kot njihovo kričanje."

 

Avtorica: M. FL.
Foto: Reurters, Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

»Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

ne spreglejte