Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

3 dejstva o orgazmu, ki vas bodo šokirala

Najbrž jih prvič slišite.

29.12.2018 ob 5:10

postelja_seks_spolnost_orgazem_dejstvo.jpg

Preden preidemo na sočne podrobnosti, najprej poglejmo osnove. Torej: pogosteje, kot boš okušala orgazme, lažje bodo ti dosegljivi. To je en od razlogov, zakaj številni strokovnjaki za človeško spolnost priporočajo masturbacijo.

Orgazmi so dobri tako za odpornost, kot za vsesplošno fizično in psihično zdravje. 

Veliko je dejavnikov, ki so ženskam pri doseganju spolnega vrhunca v pomoč. Med drugim sproščanje, meditacija in vadba. Saj veš, da je dober krvni pretok ključen za doseganje velikega O-ja in da prav vadba zagotavlja nemoten pretok krvi po telesu.

Če sodiš med povprečne pripadnice nežnejšega spola, ga zgolj s penetracijo ne boš doživela, treba se bo posvetiti klitorisu in ostalim erogenim conam, močne mišice medeničnega dna pa prav tako obljubljajo večje užitke (torej ne pozabi na keglove vaje) in tedaj, ko se ljubiš z dragim, v prid odličnemu koncu pozabi na vse ostalo.

In sedaj, ko poznaš osnove še nekaj manj znanih dejstev o orgazmu.

Zaradi orgazma lahko oslepiš

Verjela ali ne, zaradi orgazma lahko dobesedno izgubiš vid. Pojav se imenuje prehodna monokularna izguba vida. 

Kot so dokazali strokovnjaki z oddelka za oftalmologijo univerze v Copenhagnu do tega pride, ko krčenje mišic v očesu ovira pretok krvi v organ vida. Izguba vida je zgolj začasna in neškodljiva.

Skratka, nič hudega, če za nekaj trenutkov potem, ko te bo dragi popeljal nad oblake, kdaj ne boš imela razgleda. V kolikor pa se to pri tebi pojavlja pogosto, je pametno obiskati zdravnika. Začasna slepota med in po orgazmu namreč lahko nakazuje na težave s srcem.

Zato si po orgazmu lahko žalostna

Orgazem je čudovito stanje, saj se med njim sprošča ogromno hormonov, ki pozitivno vplivajo na tvoje počutje. A prav zaradi njihovega naglega porasta in nato padca te lahko potem, ko okusiš vrhunec, prevzameta malodušje in depresija ter bi rada kar najhitreje zbežala od dragega (ali ga zbrcala iz postelje).

Tudi s tem se ti ni treba obremenjevati. Depresija po orgazmu namreč ne pomeni, da nisi uživala ali da ga ne ljubiš več, pomeni le, da so hormoni močnejši od tvoje zavesti.

Drži sicer, da je pri nekaterih lahko prisotna tudi dva tedna, a pri večini po desetih minutah mine. Tedaj se pač ne maraš crkljati. Nič hudega.

Izliv? Ne samo za moške

Ne samo moški, tudi ženske lahko med seksom doživijo izliv. Ženska ejakulacija je izliv tekočine (ne urina) iz sečevoda, ki je običajno posledica močnega orgazma, ob katerem povsem izgubiš nadzor nad mislimi in telesom. In še slaba novica: le približno 40 odstotkov žensk je deležnih tega občutka in še te ne čisto vsakič temveč le tedaj, ko se z dragim res potrudita. 

Kratek povzetek

Zaradi orgazma lahko oslepiš, kar ni nič nevarnega in zaskrbljujočega. Lahko tudi naženeš dragega iz spalnice in zato okriviš hormone in da, tudi ti lahko fizično dokažeš, da si res uživala.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 8 stvari, ki fante na puncah noro privlačijo ali pa si oglejte VIDEO: 8 vročih filmskih novosti, ki pridejo v naša kina takoj po novem letuoddajte komentar

preberite tudi

Izpovedi prostitutk: Deset res bizarnih zahtev njihovih strank

Pet razlogov, zaradi katerih inteligentni pogosto ostajajo samski

Ne ljubezen in ne seks, to je ključno za zadovoljstvo v zvezi

ne spreglejte