Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pogoji uporabe

Omejitev odgovornosti in pogoji uporabe spletne strani in aplikacije Mična

26.5.2015 ob 6:05

Imetniki avtorskih pravic na avtorskih delih, objavljenih na spletni strani www.micna.si / www.mična.si ali v aplikaciji Mična, so družba Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o. ali avtorji, ki imajo z družbo Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o. sklenjene ustrezne avtorske pogodbe. Prepovedani so vsakršna reprodukcija, distribucija, predelava ali dajanje na voljo javnosti avtorskih del ali njihovih delov v tržne namene brez predhodne sklenitve ustrezne pogodbe z družbo Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o. 

Vsebine, objavljene na spletni strani ali v aplikaciji, predstavljajo izbor uredništva, in niso podlaga za nakupno - prodajne odločitve. Izdajatelj ali avtor vsebine ne odgovarjata za posledice odločitve uporabnika.

Izdajatelj Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o., si bo po najboljših močeh prizadeval za brezhibno delovanje spletne strani in aplikacije na pametnih telefonih z operacijskim sistemom android od verzije 4.0.3  dalje oz. iOs od verzije 5 dalje oz. iPhone 5 in novejši, vendar pa ne odgovarja za nemožnost prenosa vsebin na mobilno napravo ter ne prevzema odgovornosti in ne daje jamstev za morebitno nedelovanje spletne strani oz. nemožnost uporabe aplikacije.

Izdajatelj ne odgovarja za posledice spregledane elektronske komunikacije.

Za dostop do polne funkcionalnosti aplikacije je potrebna prijava s številko računa, uporabniškega imena in gesla, ki jih uporabnik vnese v prijavni obrazec pri prvi uporabi. Prijava je namenjena preverjanju identitete uporabnika. Funkcionalnosti v aplikaciji, ki zahtevajo prijavo, so namenjene le registriranim uporabnikom. Uporabnik s prijavo dovoljuje prikaz promocijskih vsebin v sklopu aplikacije in uporabo osebnih podatkov za namene obveščanja.

Za prikaz določenih funkcionalnosti so v aplikaciji uporabljene neodvisne zunanje storitve in aplikacije. Za uporabo teh storitev veljajo pogoji uporabe, ki jih določa lastnik storitve ali aplikacije, izdajatelj pa v zvezi s tem ne prevzema nobene odgovornosti in ne daje nobenih jamstev.

Pogoji komentiranja

Izdajatelj vsem zainteresiranim uporabnikom omogoča komentiranje člankov in sorodne interakcije z vsebino na spletnih straneh izdajatelja. Pri tem si pridržuje pravico do delne ali popolne odstranitve zapisanega besedila, če bo presodil, da presega okvir zastavljenih uredniških standardov.

Zato komentatorje opozarjamo na ničelno toleranco do sovražnega govora. Takšni komentarji bodo odstranjeni. Izdajatelj vse uporabnike, ki bodo objavljali svoje vsebine, posebej opozarja, da bo v primeru zapisa, ki zaradi vsebine krši ustavo in zakone R. Slovenije (npr. razpihovanje sovraštva, pozivi k nestrpnosti), avtorja tovrstnega komentarja lahko prijavil pristojnim institucijam oziroma bo z njimi polno sodeloval pri kazenskem pregonu tovrstnega kaznivega dejanja. Pri tem bo pristojnim organom omogočil vpogled v vse osebne podatke o avtorju, s katerimi izdajatelj razpolaga, vključno z IP-številko uporabnika in posredovanimi osebnimi podatki, če bo z njimi razpolagalo. Uredništvo bo prav tako brisalo vse vsebine, ki strogo formalno ne kršijo ustave in zakonov, vendar jih označuje kot neprimerne (vulgarizmi, seksizmi, žaljenja ipd.). Uporabnik, ki se s tovrstnimi pogoji komentiranja ne strinja, ne sme objaviti komentarjev oziroma drugače sodelovati v interakcijah na spletnem mestu slovenskenovice.si. Prav tako opozarjamo, da je oglaševanje storitev in izdelkov v komentarjih prepovedano, kršitelju pa bo za tovrstno nedovoljeno oglaševanje lahko izdana faktura v trikratni vrednosti običajnega zneska primerljivih oglasnih pasic.

Izdajatelj si pridržuje pravico do trajnega blokiranja uporabnikov, ki bodo kršili zapisane uredniške standarde ter ustavo oz. zakone R. Slovenije. Izdajatelj bo neprimerne vsebine odstranil na pobudo in v razumnem roku, ki ne bo daljši od 24 ur. Pri tem uporabnike opozarja, da uredništvo pravno ne odgovarja za vsebino, objavljeno v okviru komentarjev in drugih sorodnih interaktivnih vsebin.

Soglašanje

Šteje se, da je uporabnik s prenosom in uporabo aplikacije Mična seznanjen z vsebino teh splošnih pogojev in da z njimi soglaša.

Izdajatelj si pridržuje pravico spremeniti ali dopolniti te pogoje oz. pravila uporabe kadarkoli brez predhodne najave. Ti pogoji so del splošnih pogojev poslovanja izdajatelja.


Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o., maj 2015


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

ne spreglejte