Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ženske s temi lastnostmi najpogosteje privlačijo samovšečneže in narcise

Obstajajo lastnosti, zaradi katerih so nekatere ženske neustavljivo privlačne za samovšečneže in narcise.

5.3.2019 ob 8:44

par_dom_spor_micna.jpg

Razmerje z nekom, ki je najbolj zaljubljen vase, je vse prej kot nekaj prijetnega. Si morate tudi vi priznati, da ima vaš dragi lastnosti, ki pritičejo narcisom? Tako kot tisti pred njim?

Če se sprašujete, zakaj se vedno ujamete v isto zanko, Your Tango pravi, da zato, ker imate najbrž katero od lastnosti, ki so za samovšečneže tako privlačne. Ženske s sledečimi najpogosteje ujamejo v svojo mrežo.

Imate nekaj, po čemer hrepenijo narcisi (denar, moč, stil življenja, položaj v družbi)

Narcisi v razmerje stopajo z določenim namenom. In ta nikoli ni srečna zveza enakovrednih partnerjev ter včasih tudi ne nadzor sočloveka, lahko se skriva povsem drugje: v doseganju svojih ozkih interesov. Ti so lahko na moč različni: hitro napolniti denarnico, v družbi pridobiti ugled, si zagotoviti boljši položaj na delu.

Skratka, če samovšečnež v vas vidi sredstvo za dosego ciljev, vas na zmenek ne bo povabil ker ste mu všeč, temveč ker mu je všeč tisto, kar imate in mu lahko pomaga na poti do uspeha.


Ste odprtega srca in vedno hočete pomagati drugim

Sprva se v tem primeru zveza zdi kot iz sanj: vi imate ob sebi nekoga, ki mu lahko pomagate, on uživa v vašem trudu, kaj kmalu pa se vse skupaj spremeni v nočno moro.

Kajti res je, da uživate tedaj, ko skrbite za svojega dragega, a ta hitro postane središče vašega sveta in vaš edini namen je zadovoljevanje njegovih sebičnih potreb, sami pa pri njem pristanete na drugem mestu ali še veliko niže.


Ste sočutni in empatični

Še ena lastnost, ki je kot nalašč za narcisa. Seveda z njegovega vidika. Kajti zaradi sočutne narave vedno zanj najdete opravičila za še tako neprimerna dejanja, nase prevzemate njegovo krivdo in se trudite, da nikoli ne bi bil v očeh drugih omadeževan.


Rasli ste v nefunkcionalnem okolju

Vzorci, ob katerih odraščamo, se zakoreninijo globoko v človeku in če nekdo raste v družini, kjer so bili prisotni verbalno in celo fizično nasilje, manipulacija ter zloraba, ima nizko samozavest ter neprimerna obnašanja partnerja dojema kot nekaj sprejemljivega, verjame, da si ne zasluži boljšega, kar narcis s pridom izkorišča sebi v prid ter si partnerja povsem podredi v vseh pogledih.


Osamljeni ste in hrepenite po ljubezni

Ter ste zato za nekoga, ki je pripravljen samo sprejemati, ne pa tudi dajati, lahek plen. Da bi zapolnili praznino, ste zanj pripravljeni storiti vse, skrbeti za njegovo ugodje ter spregledati njegove napake, tudi dejstvo, da sebe ljubi veliko bolj kot vas.


Nočete se prepirati in soočati s težavami

Narcisi se hranijo s strahom drugih, so pogosto nasilni, manipulatorski in neobzirni. Kadar so v zvezi z nekom, ki jim tega nikoli ne očita, se jim ne zoperstavi in težave samo pometa pod preprogo, to z veseljem izkoriščajo in še naprej živijo tako, kot jim odgovarja ter se prav nič ne ozirajo na druge.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Pozor! Prihaja retrogradni Merkur (in tako bo to vplivalo na tvoje ljubezensko življenje glede na znak)

ali pa Kaj storiti, ko smo v razmerju, a se zaljubimo v nekoga drugega?


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte