Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zakaj je dobro redno masturbirati

Kadar ste sami, izkoristite čas in spoznajte svojo najbolj intimno plat.

10.5.2018 ob 5:39

seks_masturbacija-samozadovoljevanje.jpg

Zgodovinsko gledano ima masturbacija malce negativen prizvok. Skrajni čas pa je, da takšen pogled na igrice sami s seboj pozabite in se jim predajate brez slabe vesti. Kajti v resnici so zdrave, koristne in na sploh sijajne. Če ne verjamete, si poglejte najboljše razloge, ki govorijo masturbaciji v prid.

Srečnejši boste. Med orgazmom se sproščajo endorfini, ki izboljšujejo razpoloženje. In prav nič ni važno, ali gre za orgazem v dvoje ali ste tedaj, ko prevzema vaše telo, sami.

Bolje se boste počutili v svoji koži. Vaše telo bi moralo biti vaš najboljši prijatelj. Z vami bo celo življenje in v njem se boste dobro počutili le, če ga boste resnično poznali. Spoznali pa ga boste tudi z masturbacijo.

Vaše spolno življenje bo boljše. S pomočjo igranja sami s seboj boste odkrili, kaj vam v spolnosti najbolj prija ter boste zato bolj uživali tudi tedaj, ko se boste ljubili z dragim. Seveda mu boste morali svoja odkritja tako ali drugače razkriti. 

Lažje in hitreje boste zaspali. Obstaja razlog, zakaj se po orgazmu bolje spi: spolni vrhunec sprošča tako fizično kot čustveno.

shutterstock_44871964.jpg

Naravno pomirjevalo. Karkoli blaži stres, izboljša dan. Pa naj bo to joga, masaža ali orgazem.

Višji libido. Večkrat, kot se boste igrali s seboj, večkrat si boste želeli seksa v dvoje. Masturbacija namreč stimulira centre v možganih, ki so zaslužni za višji libido. 

Orgazmi bodo lažje dosegljivi. Ko se boste dodobra spoznali, jih boste dosegali kot za šalo.

Nima negativnih plati. Nezaželena nosečnost in spolno prenosljive bolezni so izključene.

Premaguje PMS. Masturbacija lahko olajša tegobe tik pred menstruacijo. Močni orgazmi premagujejo krče, saj se med njim sproščajo hormoni, ki blažijo bolečine in zagotavljajo boljše razpoloženje.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

ne spreglejte