Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

To počnejo pari, ki se lahko pohvalijo z odličnim seksom

Tudi v dolgem razmerju je mogoče ohraniti strast.

23.5.2018 ob 7:11

par_strast_seks_spolnost.jpg

Je že tako, da dolge zveze praviloma ne povezujemo z vročim, strastnim in razburljivim seksom. Kajti, roko na srce, neredko se v spalnico sčasoma prikradejo ustaljenost, rutina, včasih tudi dolgočasje. A vendar obstajajo pari, ki to neljubo pravilo uspejo zaobiti.

Kaj ti počno drugače od ostalih? Spolni terapevti za Huffington post takole nizajo navade vseh, pri katerih je med rjuhami vroče, čeprav se lahko pohvalijo z dolgim razmerjem.

par_strast_zveza_dolgo_micna.jpg

Spolno energijo ohranjajo, čeprav seksa ni na dnevnem redu

"Tudi povsem običajna dejanja, kot so denimo večerja v družbi družine ali prijateljev, nakupovanje, kuhanje ter takšne in drugačne dejavnosti znajo oplemeniti s seksualno noto. S prikritim draženjem, namigovanjem in dotikanjem krepijo spolno energijo, čeprav nimajo priložnosti, da bi jo tudi sprostili," je povedal spolni terapevt Stephen Snyder in dodal, da je sam seks pri njih le vrh ledene gore strasti.

Oni obožujejo občutek vzburjenja, čeprav orgazma ni na dnevnem redu. Kajti tedaj, ko se priložnost zanj končno pojavi, so zadeve prav tako vroče, kot so bile na samem začetku zveze.

Vsako leto so bolj poredni

"Pari, ki jim uspeva ohranjati strasten seks ne glede na dolžino zveze dobro vedo, da je zadeve v tem smislu treba vedno nadgrajevati in jih zato redno plemenitijo z novimi pozami, iščejo nove dimenzije vzburjenja in odkrivajo še neznane plati svoje spolne narave," je prepričana spolna terapevtka Celeste Hirschman.

"Kreativnost in premikanje meja sta po mojem mnenju ključni za ohranjanje vročice. Zaupajta si fantazije, uporabita umazani govor, poskušajta novosti, počnita karkoli, kar v vajino zvezo prinaša svežino in strast. Tako bodo zadeve vedno ostale zabavne."

Dobro skrbijo zase

"Tisti, ki se lahko ponašajo s kvalitetnim spolnim življenjem, skrbijo zase in za svoje zdravje. Tako s psihičnega kot fizičnega vidika. Dobro se namreč zavedajo, da je to ključno za samozavest ter za dober libido, brez česar si ni mogoče obetati kvalitetnega seksa," je prepričana spolna terapevtka Vanessa Marin.

"Fenomenalni seks ni le odraz odnosa, ki ga imata drug z drugim, temveč tudi razmerja, ki ga imate sami s seboj. Treba je skrbeti zase. To pomeni, da se razvajate, da se sprejemate in da ljubite svoje telo, se ga ne sramujete in izkoristite vse, kar vam lahko v prid dobre spolne izkušnje ponudi."

Smejijo se v in izven spalnice

"Med intimnim aktom včasih pride do takšnih in drugačnih manj ljubih pripetljajev, ki pa naj ne bodo vir zadrege, temveč vodnjak zabave in smeha," priporoča spolna terapevtka in gostujoča profesorica psihiatrije na medicinski šoli univerze Kalifornija, Kimberly Resnick Anderson.

"Humor je odličen afrodiziak. Smejta se med, pred in po seksu. Smeh je tisti, ki prežene stres in zagotavlja sproščeno ozračje, kar je nedvomno en ključnih pogojev za kvalitetno in razburljivo spolno življenje."

Med seksom masturbirajo

"Obstaja drobna, malo umazana skrivnost glede spolnosti v razmerju: masturbacija je odličen način za njeno popestritev. Tudi tedaj, ko sta v postelji skupaj. Kajti ne samo, da so zadeve tako bolj zanimive, z njo prav tako spoznavata, kaj je tisto, kar nekoga zagotovo pripelje do končnega cilja," je povedala psihologinja in spolna terapevtka Shannon Chavez.

"Pari, ki masturbirajo skupaj, ostanejo skupaj," je dodala. "Pokazati drug drugemu, kako se dotikati in kakšna stimulacija prinaša največje užitke je tisto, kar vedno drži zadeve v napetosti in je hkrati nekakšna vzajemna šola. Ob tem imata med njo nadzor nad svojim užitkom in si dovoljujeta, da sta del partnerjevega, čeprav zgolj v vlogi opazovalca."

Razkrivajo spolne fantazije

"Tisti, ki so v dolgih zvezah in znajo ohranjati zadeve v spalnici na zavidljivem nivoju, se dobro zavedajo svoje erotične plati, se svoje erotične individualnosti ne sramujejo in jo brez težav delijo s partnerjem. Razkrivajo najgloblje spolne fantazije, o njih govorijo, jih ohranjajo zgolj v mislih ali jih prenašajo v dejanja. Znajo stopiti iz cone ugodja ter vedo, da so spolne fantazije še en od virov močne povezanosti in silne erotične energije," je povedala Hirshmanova.

Čez dan se večkrat poljubijo

"Tako dokazujejo, da jim je mar in da se ne jemljejo kot samo po sebe umevne. Poljubi so močno intimno dejanje, na katere nikoli ne bi smeli pozabiti ali dopustiti, da bi se ustnice srečevale zgolj ob posebnih priložnostih. Kajti poljubi, bežni, vroči ali strastni, brez besed izpovedujejo ljubezen," je povedala Chavezova.

"Gre za dotike, ki krepijo povezanost in dokazujejo, da sta si resnično blizu. Skratka, ljudje, ki jim je mar, se poljubljajo, držijo za roke, dotikajo, masirajo tudi tedaj, ko ne pričakujejo seksa. Kajti, kot že rečeno, je ta le češnja na torti vročega, trdnega ter dolgega razmerja."

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte