Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

To je razlog, zakaj januarja razpade tako veliko zvez in zakonov

Prvi mesec v novem letu ni ravno radosten, saj v njem znatno naraste število razpadlih zvez in zakonov.

6.1.2019 ob 5:17

torta_zenin_nevesta_razbito_locitev_micna.jpg

Januar je neuradno proglašen za mesec ločitev oziroma razhodov. Čeprav je študija univerze Washington dokazala, da največ zvez razpade avgusta in marca, je tudi v prvem mesecu leta zaznati nenaden porast ljubezenskih brodolomov. Zakaj?

Kot pojasnjujejo številni pravni in strokovnjaki za razmerja, za tem tiči več razlogov. Prvi je nedvomno v tem, da se ljudje ne marajo ločevati in razhajati med prazniki.

Par (zlasti, če ima otroke), ki začne o ločitvi ali razhodu razmišljati pred prazniki, z odločilnim korakom praviloma počaka, da se vsa praznovanja zaključijo.

Tako poskrbi, da še zadnjič vse poteka po ustaljenih tirnicah in potem, ko praznični dnevi minejo, vrže bombo, piše Huffington post.

Inventura, načrti in konec praznične evforije

"Ker je januar nekakšen prelomen mesec, v katerem se pari velikokrat ozrejo nazaj in ob enem kujejo načrte za novo leto, hote ali nehote ocenjujejo svoje razmerje. Ob podrobnem pregledu odnosa pa se jim zadeve včasih ne zdijo prav obetavne.

Tu je še dejstvo, da so prazniki praviloma polni evforije, praznovanj in druženja ter negativni občutki, nezadovoljstvo in nesreča v zvezi se nekoliko umaknejo v ozadje.

Ko se vse skupaj konča, ti ponovno pridejo na plano, nemalokrat v večjih razsežnostih kot preden so se prižgale lučke. Tu je znova kruta realnost, ki pare neredko pripelje do usodne odločitve," je še nekaj razlogov nanizal ločitveni odvetnik James Gross.

Dejstvo je, da bi vsi radi verjeli, da čarobnost praznikov za vedno odpihne težave, a na žalost temu velikokrat ni tako, posledično je prav v prvem mesecu leta veliko pretočenih solza in v jezi izrečenih besed. Doma ali na sodišču.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: To vam sporoča vaša vagina pa morda sploh ne veste ali pa Zakaj nas tako privlači prav določena oseba

Priporočamo tudi: 8 stvari, ki fante na puncah noro privlačijo in 5 intimnih poz, ki vaju bodo še bolj zbližale


oddajte komentar

preberite tudi

Osem najboljših položajev za hitri seks

Pet nasvetov, ki vajino zvezo varujejo pred razhodom

Pet spolnih praks, ki jih v morate poskusiti (in šest precenjenih)

ne spreglejte