Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

To je najboljši čas za seks (Namig: ni zvečer)

Tako kot za vse ostalo, obstaja tudi najboljši čas za seks, v katerem delu dneva ta nastopi, pa bo za mnoge najbrž presenečenje.

15.12.2018 ob 5:44

par_seksi_postelja_poljub_micna.jpg

Seks je čudovita zadeva. Ne samo, da izboljša počutje, razpoloženje, storilnost in okrepi intimno vez, pripomore tudi do zdravja ter lepe postave. In kot dokazujejo najnovejše študije, podaljšuje celo življenje in upočasnjuje staranje. 

Seveda je to, kako pogosto in kdaj nekomu najbolj prija, povezano s hormoni in stilom življenja, a znanost pravi, da gre prav hormonom zasluga za to, da obstaja del dneva, ko bi seks definitivno moral biti na urniku. Kot je za Readers Digest povedala endokrinologinja Alisa Vitti so namreč tedaj nivoji hormonov v ženskem in moškem telesu takšni, da ustvarijo prave pogoje za odlično spolno izkušnjo.

In kdaj je to?

Ob treh popoldne. Tedaj je v ženskem telesu na vrhuncu hormon kortizol, kar pomeni več energije in pozornosti, pri moških pa je na vrhuncu estrogen, ki pri njih okrepi čustvene odzive in so zato med spolnim odnosom čustveno pristojnejši.

Odpovejte sestanke, ob treh je čas za seksi dejanje, bi lahko rekli.

Drugi priporočljiv termin je jutro. Tedaj je v moškem organizmu najvišja raven testosterona, kar obljublja boljšo erekcijo in večjo vzdržljivost.

In če se trudite povečati družino, bi prav tako morali upoštevati zadnji predlog. Kajti, kot so dokazali italijanski strokovnjaki, pari najpogosteje novo življenje spočnejo prav med jutranjim seksom.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: To so štirje položaji, ki jih imajo ženske najraje ali pa Spolnost: ženski orgazem (in skrivnosti povezane z njim)

Priporočamo tudi: V tem delu sveta skupinski seks ni tabu


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

ne spreglejte