Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Tega od nekoga, ki te ljubi, ne boš slišala

Dober fant ve, kje je meja.

16.4.2018 ob 4:15

zenska_micna_zalost_ThinkstockPhotos-944270452.jpg

Besede so močno orožje, sredstvo za doseganje cilja, način za grajenje odnosov in pokazatelj pravih namer. Včasih si ob tistih, ki prihajajo iz njegovih ust, nekoliko zmedena, kajti ne veš, kaj bi si ob njih mislila, kaj ti z njimi sporoča ali kaj se za izrečenim skriva. Vsem res ne gre pripisovati velikega pomena, a sledečih iz njegovih ust, če je dober fant in te ima iskreno rad, ne boš slišala.

Žaljiv je do natakarja

Besede, s katerimi se obrača na tiste, ki vama ponujajo takšne ali drugačne usluge oziroma vama prekrižajo pot, niso namenjene tebi, kljub temu bodi pozorna nanje, kajti veliko povedo o njem.

Kako se vede do prodajalke v trgovini, natakarja v restavraciji, tujca, ki vaju prosi za pomoč ali berača, ki vaju naproša za miloščino? Vsi ti odnosi jasno razkrivajo njegov značaj: je do njih prijazen ter razumevajoč ali se obnaša, kot da je nekaj več, ter je zato vzvišen in nesramen?

Zakaj je to zate pomembno? Zato, ker dobro veš, da se bo tako nekoč obnašal tudi do tebe in ti s tem dokazoval, da je več vreden in boljši. Morda si misliš, da se na takšen način le sooča s svojimi negotovostmi in te skuša navdušiti. To drži, a verjemi, negotovosti se bodo pojavljaje tudi v vajinem odnosu in tedaj jih bo premagoval na tvojem hrbtu.

Skratka: če je nesramen do kogarkoli, je bolje, da se posloviš prej, kot kasneje. In če boš to storila natakarju na očeh, ti bo hvaležen, ker mu boš polepšala večer.

Razneslo mi bo moda

Star najstniški trik, s katerim te skuša prepričati, da bi skočila z njim v posteljo: "Kruta si, ker se mi nočeš prepustiti. S tem mi zadajaš fizično bolečino!"

Če ti tega slučajno še nihče ni povedal: njegova moda bodo kljub temu, da ostajaš neomajna, nepoškodovana. In s tem, ko vztrajaš pri svoji odločitvi, jim prav nič ne škoduješ. Nobenega dvoma ni, da je pohoten in morda tudi malo frustriran, a njegovi simptomi so zgolj kratkotrajne narave.

Morda to ni njegov edini način prepričevanja, da bi mu nudila užitek. Kakorkoli, če bi bil vreden tvojega časa, bi se zavedal, da mora tvojo odločitev spoštovati. Čeprav to pomeni, da bo znova deležen le poljuba v slovo.

PREBERI še // Tudi prepirati se moramo znati

Kondomov ne maram, ker …

Vseeno je, kaj bo navedel kot razlog. Najbrž nekaj podobnega, kot: saj bom pazil, saj bi me rada povsem čutila, kajne, nimam spolno prenosljive bolezni in podobno. Zagotovo si takšne in drugačne izgovore že slišala in nedvomno veš, da jim ne smeš nasedati.

Ne glede na to, kako goreče te prepričuje, vztrajaj pri kondomu. Varnost je tista, ki je vselej na prvem mestu in ne pusti se pretentati.  Sploh pa: če bi bil dober fant, o seksu brez zaščite ne bi niti razmišljal. V svoj in tvoj prid.

Oni ali jaz?

V vsak odnos so vključeni tudi ljudje, ki so vama blizu. Ti bi si želela, da bi se med seboj razumeli. Kajti ni hujšega, če se nekdo, ki ga ljubiš, ne razume s tvojo najboljšo prijateljico, družino ali z nekom drugim, ki ga imaš rada.

A tudi to se lahko zgodi. Ne sme pa te postavljati pred ultimat v smislu: oni ali jaz. V tem primeru bi morala biti tvoja odločitev povsem lahka in nikoli ne njemu v prid.

Sama si si kriva

Naj bo nekaj jasno: ključna kvaliteta, ki jo v razmerju pričakuješ, je varnost. Ob nekom se želiš počutiti varno in nikoli ne ogroženo. Torej: nasilje je nesprejemljivo in neodpustljivo. Pa naj bo fizično, besedno, psihično ali čustveno.

Če se potem, ko stori nekaj neprimernega, opraviči, lahko sicer razmisliš, da bi mu dala še eno priložnost, v kolikor pa svoje dejanje ali besede opravičuje z besedami: sama si si kriva, prosila si za to in podobnimi si lahko prepričana, da se bo vse skupaj še ponovilo in ti se ob njem nikoli ne boš počutila varno. Zato bi bilo bolje, da takšno zavetje poiščeš drugje.

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Jasna in Althea o težavah, ki jih razumejo le visoka dekleta
Štirje preprosti načini, kako jesti zdravo, a hkrati poceni
Najboljša nega mastne kože
Tri stvari, s katerimi škodujete svoji vagini

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

»Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

Izpoved ljubice: »Spim s poročenimi in jim tako rešujem zakon, ta mesec prihajam v Dubrovnik«

ne spreglejte