Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pozitivna stran zaigranega orgazma

Malo igre te lahko pripelje do resničnega užitka.

16.3.2018 ob 12:55

dekle_ThinkstockPhotos-931640410.jpg

Si vedela, da približno 80 odstotkov pripadnic nežnejšega spola občasno zaigra spolni vrhunec?  Seveda si. Tako kot tudi, da tedaj večina globoko diha, kriči, zavija z očmi ali kako drugače dragega prepričuje, da je misija orgazem uspela. In čeprav vsaka (da, tudi ti) dobro ve, da s tem ni ravno poštena, obstaja kanček upanja, da prav igranje spolnega viška pomaga do pravega orgazma. 

Različni razlogi

Pred nedavnim so v publikaciji Journal of Sexual Archives objavili izsledke študije, v katero je bilo vključenih 481 spolno aktivnih pripadnic nežnejšega spola. Te so nanizale razloge za igranje orgazma, najpogosteje pa navedle sledeče štiri:

  • Da bi zaščitile njegove občutke (altruistična prevara);
  • Da bi premagale strah in negotovost vase (vse, da bi bil seks zanj dober);
  • Da bi pospešile njegov orgazem;
  • Da bi orgazem doživele tudi same.

Lahko pomaga

Pa to resnično deluje? Je mogoče z igranjem orgazma doživeti pravega? Kot je za Cosmopolitan povedala seksologinja Tracey Cox, je.

"Tehnika se imenuje okrepljeno vzburjenje," je pojasnila seksologinja in dodala, da ta temelji na igranju orgazma, ki naj bi vzburjenje dvignilo na višji nivo, s tem pa naj bi v teoriji pripomoglo do pravega spolnega vrhunca.

V omenjeni študiji sodelujoče pripadnice nežnejšega spola so odkrile, da tedaj, ko zaigrajo orgazem, še dodatno spodbudijo partnerja, tako se občutki vzburjenosti okrepijo tudi pri njih. Kot je še povedala Coxova, igranje praviloma vključuje pospešeno dihanje, krike in vse, kar pač sodi zraven, vse to je spodbudno v tolikšni meri, da lahko zadeve potisne čez rob.

Vendar to ni trajna rešitev

Ob tem seksologinja opozarja, da tehnika igranja orgazma z namenom, da bi ga resnično doživela, ni najbolj primerna. Zlasti ne na samem začetku zveze, ko se partnerja še spoznavata. Kajti le kako bo on lahko vedel, kako ti pričarati vrhunec, če mu tega nikoli ne boš povedala ali nakazala drugače? V prepričanju, da ravna prav, nikoli ne bo osvojil zmagovite tehnike. Nič ni namreč učinkovitejšega, kot je konstruktivna komunikacija. Ta je edini ključ do odličnega seksa in, za razliko od tehnike fake it to make it, praviloma tudi vedno uspešna.

Torej: lahko včasih zaigraš in skušaš tako tudi sebe pripeljati do konca. Še bolje pa bo, če mu boš povedala, kateri so tisti prijemi, ki vodijo do tvojega popolnega užitka. Ker pa jih moraš najprej spoznati sama … saj veš, masturbacija tu vedno pride prav.

 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

Kaj se zgodi s penisom, če ga moški ne uporablja

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

ne spreglejte