Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Neprecenljiva moška lastnost

Nesebičnost je tista, ki ima pri izbiri življenjskega sopotnika izjemno težo.

29.4.2016 ob 1:00

lastnost2.jpg

Nedavna raziskava, objavljena v publikaciji Evolutionary Psychology, je odkrila, katera kvaliteta močnejšega spola je v ženskih očeh najprivlačnejša.

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Med njenim potekom so strokovnjaki prostovoljkam prikazovali fotografije različnih moških in jim hkrati pojasnjevali, kako se obnašajo v določenih situacijah. Denimo ali kupujejo hrano brezdomcem ter ali so pripravljeni pomagati starejšim. Sodelujoče so na podlagi teh informaciji izražale naklonjenost oziroma nenaklonjenost do moških, ki so se jim smejali s fotografij.

lastnost.jpg

Rezultati so pokazali, da imajo ženske najraje skrbne moške. Zanje menijo, da so najboljši kandidati za dolgoletne zveze.  Altruizem, torej nesebična skrb in ljubeznivost do bližnjih, je tako na prvem mestu med kvalitetami, ki jih z ženskega vidika on mora posedovati. Seveda bi najraje izbrale skrbnega in hkrati atraktivnega pripadnika močnejšega spola, če pa bi med tema dvema lastnostnima morale izbrati, bi altruizmu dale prednost pred lepoto. Tako je vsaj zatrdila velika večina v poizvedbi sodelujočih pripadnic nežnejšega spola.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Ne tangice, takšne spodnje hlačke so moškim najbolj všeč

Karezza seks: Kaj sploh je in zakaj bi se morali z njim pobliže spoznati

7 seksi vprašanj, na katere mora vsak poznati odgovor

ne spreglejte