Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Nekoč boste znova srečni (7 resnic o življenju po razhodu)

Čeprav razhod ni nič kaj prijeten, so spoznanja, ki jih prinaša, dobra popotnica za nadaljnjo življenje.

20.3.2019 ob 4:45

zenska_zalostna_jezna_razhod_slika_micna.jpg

Zveza, pa čeprav še tako nepopolna, je tisto, kar je nekomu znano. In kar je znano, zagotavlja varnost, domačnost in udobje.

Potem pride konec in s tem strah pred neznanim. Pred negotovo prihodnostjo, pred nadaljevanjem življenja brez človeka, ki je bil dolgo del življenja. Prav strah je tisti, ki po razpadu razmerja vse skupaj najbolj otežuje.

Vsak, ki je z njim primoran soočati z razhodom, je poln jeze, zamer in dvomov vase.

Sreča je oddaljena, stiska velika, žalost vselej prisotna in ne, ni lahko. To je dejstvo. A dejstvo je tudi, da ti občutki ne bodo prisotni večno. Čeprav se v danem trenutku ne zdi tako, je razhod v resnici dobra šola, ki prej ali slej prinese določena spoznanja, ta pa so dobra popotnica za nadaljnjo življenje.

Kaj vsak, ki preživlja tovrstno ljubezensko dramo v končni fazi vendarle spozna, piše Your Tango. Verjemite, tudi sami boste nekoč znova srečni.


Ne boste večno sami

Strah pred samoto je v zgodnjem obdobju po razhodu res hromeč. Nič neobičajnega ni, da si nekdo, ki zvezo konča, želi povezave, ki jo je imel v razmerju. Vendar samota ne traja večno.

Zagotovo boste nekoč znova spoznali nekoga, s katerim boste lahko spletli toplo gnezdo. A takoj po razpadu zveze se povežite sami s seboj in ponovno odkrijte vse tisto, na kar ste v razmerju pozabili, zapostavili in v prid odnosa zanemarili.

Bi lahko skočili v zvezo za tolažbo? Lahko. Pa bi to pripomoglo k prebolevanju in prineslo odnos, ki ga res želite? Zagotovo ne.


Otroci bodo stisko izražali po svoje, glede na njihovo starost in stopnjo zrelosti

Niste le vi tisti, ki ga je po razhodu ali ločitvi strah prihodnosti. Če ste starš, so tudi vaši otroci postavljeni pred neznano. Za razliko od vas, so povsem brez moči in brez možnosti vplivanja na razvoj dogodkov.

Naj vas ne bo strah njihove jeze, spremenljivega razpoloženja in včasih neprimernega vedenja. V resnici na takšen način izražajo stisko.

Bodite ob njih, pozorni na njihova čustva, jim prisluhnite ter jih skušajte razumeti.


Vaš socialni krog se bo spremenil

Pri razhodu se prijatelji postavijo na eno od strani. Tega ne jemati osebno. Odnosi z družino bivšega in nekaterimi skupnimi prijatelji pač nikoli več ne bodo isti.

A zagotovo boste prav med ljubezensko dramo spoznali, kdo so vaši pravi prijatelji. Tisti, ki so vam pripravljeni ne glede na vse stati ob strani, vas poslušati in vam pomagati. Ob njih se boste počutili sprejeti, cenjeni ter vredni pozornosti.


Prihodnosti ne morete predvidevati, lahko pa jo načrtujete

Ni pomembno, koliko parov se razide, koliko zakoncev se loči. Vam se bo zdelo, ste v tej izkušnji sami in da je vaša prihodnost veliko bolj temna od prihodnosti ostalih.

A pomislite: res je ni mogoče napovedati, mogoče pa jo je načrtovati: zastavite si cilje, ki vam bodo pomagali gledati naprej, nekaj, česar se boste veselili. Spočetka manjše, nato pa vedno bolj ambiciozne. Prilagajajte se nepredvidljivim spremembam in se prepričajte v to, da korakate v pravo smer.


Spoznali boste svojo pravo vrednost

Strah je učitelj, ki uči, kako se spopadati z vsem, kar življenje prinaša, zato pa je treba najprej spoznati lastno vrednost.

Po razhodu boste prej ali slej odkrili, da niste tako nemočni, nebogljeni in šibki, da ne bi zmogli po poti življenja krmariti samostojno. Ozavestili boste lastnosti, sposobnosti in vrline, ki so se v zvezi nekoliko potuhnile in ki so v življenju najboljša popotnica. Spoznali boste sebe kot posameznika in ne kot nekoga, ki ga opredeljuje odnos.


Ko boste strah premagali, boste močnejši kot kdajkoli prej

Vsakič, ko se soočite z nečim, kar sprva v vas zbuja strah in nelagodje, se počutite samozavestno in močno.

Oboroženi s samozavestjo, ki jo boste okusili potem, ko boste premagali strah pred prihodnostjo, boste po poti življenja stopali z dvignjeno glavo ter se lažje soočali z vedno večjimi bojaznimi, iz bitk prihajali vse močnejši in z zavestjo, da ste vi tisti, ki upravljate s svojim življenjem.


Vse bo v redu

Vedite, da v tej izkušnji niste sami. Na milijone parov se vsako leto, vsak dan razide in na milijone posameznikov se sooča z vam podobnimi občutki.

Prav tako na milijone razočaranih v ljubezni pa enkrat za seboj pusti zgodovino in gre naprej.

Kajti čeprav zadeve niso ravno rožnate in zveza ni uspela, vam je prinesla pomembno življenjsko lekcijo: razhod. Na koncu boste prav zaradi njega močnejši, bogatejši in samozavestnejši ter sposobni skovati lepo prihodnost. Sami ali nekoč tudi v dvoje.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: To so leta, ko največ ljudi vara ali pa Resnične izpovedi žensk: Varala sem nasilneža, nekaj je manjkalo (in drugi razlogi za nezvestobo)

Priporočamo tudi: Živila, ki jih je pametno imeti na zalogi, da kuhamo okusno in poceni


oddajte komentar

preberite tudi

Sebični moški: v postelji od partnerke pričakujejo to, česar sami niso pripravljeni vračati

5 stvari, ki jih govori moški, ki vas ne ljubi več

Znanstveniki razkrili, kako dolga naj bi bila predigra

ne spreglejte