Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kdaj zveza doseže seksualni vrh (in kdaj zadeve začnejo iti navzdol)

Obstaja čas, ko je v intimnem odnosu praviloma najbolj vroče.

3.3.2019 ob 5:09

par_ljubezen_keks_srce_micna.jpeg

V vsaki zvezi je obdobje, v katerem je v spalnici in drugje vedno vroče. Ko je priložnost za seks, pa čeprav takšnega na hitro, vselej prava, piše Womans Health.

Sedaj pa je znanost postregla z odgovorom na vprašanje, kdaj začno zadeve iti navzdol.

Študijo, ki je to razkrila, povzema publikacija Archives of Sexual Behavior , v njen namen pa so strokovnjaki anketirali skoraj 3000 parov v starosti od 25 do 41 let, ki so jim v treh letih zastavljali več vprašanj, med njimi tudi:

Kako zadovoljni ste s spolnim življenjem in kako pogosto seksate?


Ne ravno razveseljivi rezultati

Potem, ko so s starostjo sodelujočih in dolžine zveze primerjali odgovore, se je jasno pokazalo, da je največ akcije v drugi polovici prvega leta zveze. Po prvem letu razmerja pa zadeve začnejo polzeti navzdol.


Kaj se torej dogaja v prvem letu?

Kot so zapisali izvajalci raziskave je to čas, v katerem se partnerja intenzivno spoznavata, odkrivata spolne želje drug drugega in kar je pri tem najbolj pomembno, se jih trudita zadovoljevati ter jih uresničevati.

Hkrati je v tem obdobju zveza še sveža in vse v njej je razburljivo, seksi ter zato z vidika spolnosti na moč spodbudno.

Pri tem so opozorili še na nekaj: zaroka, poroka ali skupno življenje na spolnost para nimajo znatnega vpliva.


Ni pomemben le čas

Kot so še zapisali znanstveniki, na spolno zadovoljstvo para ne vpliva le dolžina razmerja. Tisti, ki so se lahko pohvalili z izjemnim seksualnim življenjem so zgradili trdno intimno komunikacijo, prav ta znatno vpliva na kvaliteto seksa in na njegovo količino. V pozitivnem smislu.

Res je sicer, kar so izvajalci priznali tudi sami, da je bila njihova študija omejena le na določene starostne skupine in da bo za natančen odgovor na vprašanje, kaj vse vpliva na spolno zadovoljstvo para treba opraviti še kar nekaj podobnih poizvedb ter vanje vključiti bolj pisano množico posameznikov.

A nekaj je jasno: če se partnerja ne trudita, se po prvem letu razmerja zadeve med rjuhami kmalu začno obračati na slabše.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Mokro je vedno boljše (in še 6 drugih nasvetov za boljši seks) ali pa Znanstveni dokazi, zakaj je dobro biti samski

Priporočamo tudi: "Če bi bila istih let, me ne bi dohajal" (resnični pari o tem, kako jim uspeva kljub veliki starostni razliki)


oddajte komentar

preberite tudi

Nevarna, a še vedno zelo priljubljena metoda kontracepcije

Partner si dopisuje z drugo. Je to prevara?

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

ne spreglejte