Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Iskreno: 10 moških o tem, zakaj so varali

Obstaja nešteto izgovorov.

10.6.2019 ob 4:00

varanje_zveza_ljubezen_prevara_zalost.jpg

V resnici prevara ni nekaj, s čimer bi se kdo lahko pohvalil. Običajno o njej zlasti tisti, ki jo zagrešijo, ne govorijo najraje. Kar pa ne velja za sledečih deset junakov, ki so za avstralsko izdajo Cosmopolitana odkrito povedali, kaj jih je napeljalo k nečednemu dejanju. Ali so njihovi razlogi upravičeni ali ne, je povsem druga zgodba.

Počutil sem se ujetega

"V tedanjem razmerju sem se počutil ujetega. Strinjam se, da to res ni nobeno opravičilo za moje dejanje, a čeprav sem želel zvezo končati, tega nisem zmogel. V tistem obdobju sem spoznal drugo dekle, ki mi je znalo pokazati, da me ceni. Preden sva sploh dobro dojela, kaj se dogaja, sva zagrešila zločin. Po razpadu tedanje zveze sva bila nekaj let par, a še vedno zaradi tega, kar sem storil, občutim krivdo." Kyle, 25 let.

Varam, če nisem prepričan

"Večkrat sem skočil čez plot. Vendar le tedaj, kadar nisem bil povsem prepričan, kam pelje trenutni odnos. Kadar sem v resni, trdni zvezi, ne varam, če pa se z nekom samo videvam, se ne počutim slabo ob postranski zabavi. V kolikor se mi dozdeva, da odnos nima prihodnosti, nikoli ne oklevam.« Nathan, 27 let.

Napačna presoja

"Bil sem še mlad, v zvezi z dekletom. Vsak s svojo družbo sva nameravala preživeti konec tedna. Prepričan sem bil, da me bo prevarala in si rekel, da me, če bom jaz prvi skočil čez plot, to ne bo tako močno bolelo. Seveda sem zmagal. Zato, da bi ji lahko, če bi izvedel, da mi je nataknila rogove, pod nos pomolil dejstvo, da to storil tudi jaz, sem se zapletel z deklico iz naše družbe. Ko sedaj pogledam nazaj, sem bil res neumen in nezrel." Aaron, 28 let.

Zdelo se mi je cool

"Zanimivo se mi zdi, da imam sedaj, po letih od dogodka, v resnici odgovor na vprašanje, zakaj sem to storil. Zato ker se mi je zdelo cool. Počutil sem se kot alfa samec. Če pomislim še enkrat menim, da so glavni razlogi neprimerni vzorci, ki sem jih osvojil v primarni družini.« Luke, 28 let.

Krivo je bilo vino

"Bil sem pijan in ona je bila seksi. A če povem po resnici, se mi je prevara zdela odličen izgovor, da sem končal tedanje razmerje." Tim, 25 let.

Potreba

"Dolgo časa sem bil serijski prešuštnik. Samo zato, ker sem potreboval vznemirjenje, adrenalin, skrivnost in občutek moči. Mislim, da hranjenje ega ni prava beseda, bolj je šlo za iskanje sebe ter tistega, kar si resnično želim. V zvezi sem imel občutek, da mi je vse dano in vedno sem občutil nemir. S tem sem imel veliko težav in le stežka sem premagal neprimerne vzorce obnašanja." Anthony, 28 let. 

Maščevanje

"Varal sem, ker je varala ona. Najbrž ni treba posebej poudarjati, da nisva bila dolgo par." Ethan, 26 let.

Zgodilo se je

"Prisežem, nisem izmeček ali kaj podobnega. A opazil sem jo na enem od družabnih omrežji. Vse skupaj je bilo dokaj nedolžno, najprej sva se zabavala v klepetalnici in ko sva se dejansko sestala, je bila med nama skoraj živalska strast. Zgodilo se je samo enkrat, sedanji soprogi sem vse priznal, bila je prizadeta, s časoma pa mi je oprostila. Sam sem se na koncu počutil porazno." Joel, 28 let.

Splet okoliščin

"Med študijem sem bil v razmerju z dekletom, ki je odšlo na izmenjavo v tujino. Najina zveza je bila pred tem odlična, tudi ko je odšla, sva zadeve ohranjala na daljavo. Uspešno, dokler nisem srečal ženske svojih sanj, dekletu pa tega nisem mogel osebno povedati. Končati preko spleta, telefona, s sporočilom ali elektronsko pošto se mi ni zdelo primerno. Hotel sem se pogovoriti na štiri oči, a do srečanja je bilo več kot mesec dni. Ni bila preveč jezna. Očitno se je zabavala tudi sama. Na koncu se je vse dobro izšlo, nekaj časa pa sem bil prešuštnik.« Greg, 30 let.

Če v zvezi ne gre, varam

"Običajno varam kadar se mi zdi, da zveza obstane na mestu in se ne premakne z mrtve točke. Res je, ne čisto vsakič, a vendar se mi zdi prevara odličen način za konec odnosa, v katerem škriplje. Zakaj tako razmišljam, še sam ne vem. Morda s tem sebe prepričam, da je vsega konec, namesto da bi se potrudil in rešil težave." Will, 29 let.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Ženske po tridesetem svoje moške vse pogosteje zapuščajo zaradi ... drugih žensk ALI Vzburja me, ko moja žena seksa z drugim (trije moški iskreno o odnosu cuckold)

Ali pa: Preverite, kako prožna je vaša vagina


oddajte komentar

preberite tudi

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

Ženske, takšnim moškim se izogibajte v velikem loku!

ne spreglejte