Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Deset vrlin tistih, ki jim v razmerju vedno dobro gre

Lahko se jih priučite.

31.10.2016 ob 9:10

par.jpg

Če ste v srečnem razmerju, jih najbrž poznate, če ste samski, pa se sprašujete, kaj imajo tisti, ki se v intimnem odnosu tako odlično znajdejo. Kaj znajo, česa so sposobni, kaj vedo in kakšne vrline jih kitijo? Ponujamo vam odgovor. Tu je deset lastnosti ljudi, ki so v razmerju čudoviti.  Naj vam prišepnemo: niso prirojene, temveč se jih lahko priuči in osvoji čisto vsak.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.  

Preteklost znajo pustiti v preteklosti

Razhodi se zgodijo in včasih so boleči. A ne glede na to, kakšno je bilo nekdanje razmerje in na kakšen način se je končalo, s sedanjim nima nikakršne povezave. Ljudje, ki znajo zgraditi uspešno zvezo, ne dovoljujejo, da bi slabe izkušnje iz nekdanjih načenjale trenuten odnos. Zavedajo se, da je vsak človek in vsako razmerje posebno in drugačno.

Razumejo pomen dajanja in sprejemanja

Vedo, da je razmerje vzajemen odnos, kjer oba partnerja tako dajata, kot sprejemata. Pri tem ne beležijo, koliko kdo trenutno vlaga in koliko sprejema, temveč se trudijo po svojih najboljših močeh delovati v prid obema, kar se na koncu se odraža v srečni zvezi.

Vedo, da vsak potrebuje prostor in čas samo zase

Nekateri tedaj, ko vstopijo v zvezo, povsem zanemarijo prijatelje, svoje hobije, celo družino. A začeti razmerje ne pomeni končati vseh drugih odnosov in zlasti ne pozabiti nase, ter na lastne interese in zabavo. Ljudje, ki so v zvezah uspešni, to vedo in tako sebi kot partnerju privoščijo čas, ki ga vsak lahko preživlja po svoje.

Znajo odkrito komunicirati

Odkrita in poštena komunikacija je nedvomno temelj vsake zveze. Povedati tisto, kar nekomu leži na duši, pomeni truditi se k boljšemu odnosu, v katerem sta slišani in upoštevani obe strani. Nikogar ne bi smelo biti ne sram, ne strah povedati, kaj čuti, kaj pričakuje, česa si želi, kaj ga skrbi, česa se boji in tudi ne, kaj ga moti.

Poznajo jezik ljubezni

Veste, da obstaja pet primarnih ljubezenskih jezikov? Ti so besede odobravanja, fizični dotik, kvalitetno preživljanje skupnega časa, uslužnost in obdarovanje. Tisti, ki uporabljajo vseh pet, nedvomno v razmerju blestijo.

Znajo nasmejati partnerja

Včasih vse težave in napetosti prežene smeh iz srca. Tedaj, ko so stvari najbolj napete, nedvomno pride prav dobra šala. Z njeno pomočjo se hitro pojavijo rešitve za marsikatere, prej na videz nerešljive, težave.

Nimajo nerealnih pričakovanj

Zavedajo se, da je njihov partner, tako kot so oni sami, samo človek s krepostmi in napakami. Nerealno in nepošteno je pričakovati, da bo nekdo popoln v vseh pogledih in brez šibkih točk, ter da v razmerju nikoli ne bo zaškripalo. Prav realna pričakovanja v odnosu so ena največjih kvalitet tistih, ob katerih je razmerje res lahko čudovito.

Ne sodijo po sebi

Pripisovanje lastnih napak partnerju je ena najpogostejših zadreg v razmerju, ki povzroči 90 odstotkov vseh težav. Gre za preslikavanje negotovosti in šibkih točk na sočloveka, saj je ego premočan da bi si priznal, da gre za lastne napake. Uspešni v zvezah se zavedajo, da je vsak človek poglavje zase, priznavajo tudi svoje napake in jih skušajo odpraviti ter jih ne očitajo partnerju.

Pričakujejo pozitivne stvari

Pozitivna pričakovanja so tista, ki odnos in življenje navdajajo z pozitivnimi izidi. Če boste verjeli, da zveza ne bo uspela, najbrž res ne bo. Kajti prepričanje vas bo sčasoma začnelo siliti k dokazovanju, da imate prav in povsem podzavestno boste z negativnostjo spodkopali razmerje. Seveda pozitiven odnos in optimizem ne vplivata spodbudno le na zvezo, temveč na vse življenje. Bodite torej prepričani vase in v svoj uspeh. Tako kot vase in v partnerja verjamejo tisti, ki so v zvezi srečni.

In predvsem ljubijo

Ljubijo sebe, ljubijo partnerja, ljubijo starše, ljubijo druge. Vedo, da so vsi odnosi v življenju pomembni, ne obsojajo drugih zaradi napak, nudijo podporo, razumevanje, imajo odprto srce in delijo ljubezen ter so jo vedno pripravljeni tudi sprejemati.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Starost, ko ženske najbolj uživajo v seksu

Vas po seksu boli nožnica? Tu se morda skrivajo razlogi

Presenetljivo: To je skupno parom z izjemnim seksom

ne spreglejte

Nikoli ne zamudite vaših najljubših vsebin! Prijavite se na mične e-novice!