Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

8 stvari, ki jih počnejo pari, ki imajo res dobro seksualno življenje

Ne počnejo nič takšnega, česar ne bi zmogla tudi vidva.

31.12.2018 ob 5:20

seksi_par_postelja.jpg

Zagotovo si že slišala in prebrala nešteto nasvetov o tem, kako v spalnici kljub temu, da sta že utečen par, ohranjati zavidljivo mero strasti.

A lisice in preveze niso vselej prava pot do izjemnega seksa. Poglej raje osem nasvetov, ki jim sledijo pari v dolgih zvezah in s pomočjo katerih se, kljub letom skupnega življenja, pri njih še vedno kreše.

Spogledujejo se

Spogledovanje kljub temu, da sta že dolgo par, zadeve ohranja vroče, razburljive, v zvezo vnaša pričakovanje in sladke obete ter vaju zlahka vrne v čas, ko sta bila sveže zaljubljena.

Ob vsaki priložnosti mu pošiljaj pomenljive poglede, pomagaj si z vročimi sporočilci in mu z njimi povej, kako ga pogrešaš, na družinski večerji na njegovo stegno položi svojo roko ter mu tako pokaži, da je zate še vedno prav tako seksi kot tedaj, ko sta bila še pod vplivom metuljčkov v trebuhu.

Pomagajo si z razporedom

Morda se ti zdi ideja, da bi vsak teden določila dan in uro za seks, absurdna. A vendar, življenje je divje, čas hitro beži, naporni dnevi pa se vse prepogosto končajo s spanjem in za telesno ljubezen si ne vzameta več časa.

Zato, nič hudega, če ne bosta spontana. Načrtovani seks bo na koncu prav tako dober. Vsekakor boljši, kot če ga ne bi bilo.

Ne čakajo vedno na večer

Sta ob desetih zvečer preutrujena? Saj si že slišala, da trenutki pred spanjem niso edini del dneva, ki naj bi bil namenjen strastem.

Vzemita si zanje čas popoldne, ko se vrneta domov. Sta zgodnji ptici? Super, jutranji seks je odlična budnica. Skratka, dan ponuja mnoge možnosti in priložnosti.

Izmenično dajajo pobude

Znova: ne omejuj se z vzorci. Samo zato, ker je praviloma pobudnik akcije on, ne pomeni, da kdaj ne smeš vajeti v svoje roke prevzeti ti.

Ne le, ker ga boš s tem prijetno presenetila temveč tudi, ker boš skozi vrata vajinega doma pregnala dolgočasje.

ljubezen_micna_pexels-photo-326582.jpg

Redno čistijo spalnico

Najbrž na menjavo posteljnine nikoli nisi gledala kot na predigro. Pa vendar, urejena in čista spalnica je odličen afrodiziak. Zlasti, če bosta pri snaženju vajinega intimnega kotička sodelovala oba.

O seksu se pogovarjajo

Naj ti bo že enkrat jasno: pogovor o seksu ni in ne sme biti tabu. Si pri tem v zadregi? Ti besede ne gredo z jezika? Torej vzemi svinčnik in papir ter piši.

Opiši svoje fantazije, predloge, ideje, želje in vse, kar je povezano s spolnimi radostmi ter za kar meniš, da bi lahko prevetrilo vajino rutino. Enako naj stori on, izmenjajta si napisane ideje in po prvi premagani oviri poiščita tisto, kar bi rada okušala oba.

Pogosteje, kot bosta to storila, lažje se bosta pogovarjala o pikantnih zadevah in bolj bo vajino spolno življenje cvetelo.

Pozorni so na to, kako pogosto skočijo v posteljo

Res je, tega si ne zapisujejo na koledar, pa vendar so pozorni na to, kako pogosto je vroče v spalnici in ukrepajo, kadar se zadeve spremenijo na slabše.

Je od zadnje seanse minil že mesec ali več? To je morda opozorilo, da je treba nekaj korenito spremeniti. Vama v prid.

Seksajo, čeprav niso najbolj pri volji

Takole gre: seks spodbuja seks. Večkrat, kot se mu bosta predala, večje bo vajino poželenje. Telo se na erotično dejanje odzove s poplavo snovi, ki spodbujajo libido in tako preprečijo, da bi dogajanje v spalnici povsem zamrlo. Četudi ti kdaj torej ni do akcije, velja razmisliti, da bi se ji vseeno predala.

Saj veš, na dolgi rok bo to imelo na vajino zvezo in spolno življenje pozitiven vpliv. Kajti seks bi prav lahko poimenovali naravna Viagra in ti imaš rada preproste, naravne rešitve.

Avtorica: M. FL.
Foto: Pexel, Thinkstock

Preberite še: Ni najbolj obdarjen? To je najboljša poza za vaju (penetracija je tako najgloblja) ali pa 6 najpogostejših razlogov, zakaj ženske končajo razmerje (razkrivajo partnerski terapevti)


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte