Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

7 žalostnih razlogov, zakaj nekatere ženske obupajo nad ljubeznijo

Če ste tudi sami prepričani, da preprosto ne morete najti prave ljubezni in ste zato že obupali, poglejte razloge, ki so vas do takšnih misli pripeljali.

29.11.2018 ob 4:55

zenska_okno_dez_srce_zalost_micna.jpg

V eni od nedavno izvedenih anket, v kateri je sodelovalo 2000 odraslih posameznikov se je izkazalo, da je vsaka osma pripadnica nežnejšega spola preprosto obupala nad iskanjem prave ljubezni. Zakaj pa so prepričane, da jim ta ni dana in kaj jih najpogosteje pripelje do tega, da vržejo puško v koruzo, pojasnjuje Your Tango.

1 Bile so prizadete

Ni potreben inteligenčni kvocient genija, da pridemo do zaključka, da je ljubezenska predaja pogosto posledica globokih bolečin, katerih vir so bile nekdanje zveze.

Ženska, ki je ogromno vložila v odnos, ta pa je kljub vsemu trudu žalostno propadel, se, ko je mera razočaranj polna, zagotovo noče več soočati z vsem, kar prinašajo porušene sanje. Odrekanje ljubezni je torej neke vrste obrambni mehanizem, s katerim se zavaruje pred srčno bolečino.


2 Neprevidnost

Ni se težko zaljubiti. Težko se je zaljubiti v pravega in resnična težava nastane tedaj, ko je srce podarjeno napačnemu. Srž bolečine izhaja iz ignoriranja opozorilnih znakov, spregledanih rdečih zastavic, zanemarjanja siren, ki se oglašajo v odnosu in zatiskanja oči v zvezi z nekom, ki preprosto ni pravi.

Dejstvo je, da to v končni fazi pripelje do nezdravega razmerja ali razpada zveze in oboje je neprijetna šola življenja. Tiste, ki se z njo soočijo zato namesto, da bi naslednjič v zvezi upoštevale vsa čutila ter poslušale šesti čut, preprosto dvignejo roko nad tako lepim čustvom, kot je ljubezen.


3 Pomanjkanje občutka za lastno vrednost

Ženske, ki se zaljubljajo v poredne fante, to praviloma storijo več kot enkrat. In ko zveza z enim propade, potrebujejo čas, da se zacelijo rane. Ko se te zarastejo, pa se vrnejo na stara pota, se zapletajo z napačnimi in vedno znova ostanejo same ter razočarane, z vsakim polomom pa v njihovih očeh pade njihova lastna vrednost. Na koncu so prepričane, da si ljubezni ne zaslužijo ter ostanejo same.


4 Nizka samozavest

Seveda se je iz žalostno propadlih odnosov treba nekaj naučiti. Prepoznati, kje se je zalomilo in se napakam naslednjič izogniti. Ne pa za vse skupaj kriviti sebe in verjeti, da preprosto niste dovolj lepi, sposobni in pametni, da bi lahko okusili ljubezen in pristno povezavo.

Prav ti občutki namreč pogosto prevevajo tiste, ki jim ljubezen vedno znova prinese razočaranje in zato obupajo v iskanju prave.


5 Prehitro obupajo

Še tako uspešno razmerje ima vzpone in padce. Tiste, ki se tega zavedajo, uživajo v vzponih ter premagujejo padce. One, ki vržejo puško v koruzo pa prehitro obupajo. Tako pri premagovanju težav, kar na koncu pripelje do razhoda, kot pri iskanju naslednjega partnerja, ob katerem bi vendarle lahko bile srečne.


6 Ovirajo jih predsodki

Izjave, kot so: sovražim moške, vsi so enaki in podobnene pripomorejo k iskanju globoke čustvene povezave. Tako moški, kot ženske se med seboj razlikujejo in nepošteno je trditi, da so vsi enaki in zato ljubezen ni mogoča. Res pa je, da je treba dovolj hitro prepoznati znake, ki več kot očitno govorijo, da nekdo res ni pravi. Spomnite se točke dve.


7 Prepričanje, da nikoli več ne bodo ljubile

Vsaj enkrat v življenju vsaka pride do točke, ko je prepričana, da nikoli več ne bo nikogar ljubila. Vendar potreba po ljubezni ne izgine, temveč se umakne pred ostalimi čustvi in se nekoč znova prebudi.

Tedaj je močnejša ter izrazitejša, kot kadarkoli prej. Nesmiselno jo je zatreti ter utišati. Kajti iskanje ljubezni je naravna človeška potreba. Vsak si želi ljubiti in biti ljubljen pa čeprav se trenutno ne zdi tako.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop: 4 znaki, ki jim najpogosteje uspe osnovati trajno zvezo ali pa Horoskop: 5 znakov, ki jim več kot ljubezen pomeni strast


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte