Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

7 dokazov, da je med vama res močna kemija

To, kakšen erotični naboj vaju povezuje, je mogoče določiti iz vajinega obnašanja.

15.12.2018 ob 6:09

par_zmenek_moski-zenska_privlacnost.jpg

Zagotovo ste se že znašli v takšni ali podobni zgodbi: sedita si nasproti, zreta si globoko v oči, telesi komaj opazno nagneta drug proti drugemu, on se rahlo nasmehne, privzdigne kotiček ustnice in se zasmeji, ko poveste nekaj smešnega (ne tako zelo smešnega).

"Kadar se dve osebi magnetno privlačita in je med njima čutiti močno povezavo, ki ne vključuje fizičnega stika, temu pravimo spolna napetost ali, če hočete, kemija," je za Insider povedala psihologinja Rachel Hoffman in dodala, da čeprav je velika verjetnost, da je prisotna pri obeh, znaki, da je temu res tako, niso vselej očitni.

"Nekateri so skriti, a povsem zgovorno pričajo o tem, da nekoga, s katerim ste na zmenku, privlačite prav tako močno, kot on vas," je dodala psihologinja in nanizala manj očitne dokaze, da je med vama močan erotični naboj.

Gleda vas v oči

Kadar vas nekdo gleda v oči tedaj, ko nekaj pripovedujete, je to dokaz, da vas zavzeto in pozorno posluša. Očesni stik z nekom, pri katerem je prisotna spolna kemija, je rahlo drugačen:

"V kolikor je iz njegovega pogleda zaznati prijaznost in mehkobo, tisto iskrico, ki jo je sicer težko opisati, a ne tako težko s pogledom ujeti, je to nedvomno pokazatelj spolne privlačnosti," je prepričana Hoffmanova.


Čutite fizično privlačnost

"Tudi to je lažje, kot opisati, zaznati. Nekdo, ki čuti seksualno privlačnost, se bo povsem podzavestno in nevsiljivo nagibal proti vašemu telesu. Rad bi se vas dotaknil, rad bi vas poljubil, a ve, da je za ta korak ob prvem srečanju prezgodaj, nezavedno pa s celim telesom nakazuje, kaj v resnici čuti do vas."


Bežno se vas dotika

"Gre za povsem subtilne dotike: mimogrede se dotakne vašega hrbta, rok, ramena, vam popravi lase, vas, ko gresta skozi množico prime za roko. Ti in podobni, na prvi pogled povsem neseksualni dotiki, so jasen znak tega, da ga spolno privlačite," je prepričana Hoffmanova.


Vedno je obrnjen proti vam

Ne samo, da se vam s telesom čimbolj približa (a še ne vstopa v vaš osebni prostor) ali se bežno dotika vašega hrbta, tedaj, ko sedita ali stojita, je s celim telesom vedno obrnjen proti vam. To je še en dokaz, da tudi on čuti isto, kot vi: spolno privlačnost.


Med pogovorom se nagne bliže k vam

Prvi zmenek, prva večerja, vsak sedi na svojem koncu mize in kadar vam nekaj pripoveduje, se čim bolj nagne proti vam. Ne zato, da bi ga bolje slišali, temveč zato, ker vam želi čimbolj približati svoj obraz in vam s to gesto sporočiti da ste zanj zelo privlačni.


Spogledljivo se pogovarja z vami

"Se vam zdi, da se spogleduje, ne da bi v to vlagal poseben trud? Deluje naravno, a vendar vam dovolj očitno sporoča, da ga zanimate? Torej ga po vsej verjetnosti res. In če vi sprejmete njegovo igro ter prav tako spogledljivo klepetate, je med vama močna spolna kemija. Povem naravna, pristna, a več kot očitna in nezanemarljiva," meni Hoffmanova.


Veliko se smejita

S spogledovanjem pride smeh. "Pogosto je ob močni kemiji prisotnega veliko smeha in drugih pozitivnih sporočil, da mu je v vaši družbi všeč, da uživa," še zadnji dokaz niza Hoffmanova.

"Morda pove, da mu je všeč vaša zgodba ali da je navdušen nad tem, kako ste nekaj opravili, morda se samo smeji, v vsakem primeru pa ni nobenega dvoma: zanj ste zabavni, zanimivi in spolno privlačni."


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 14 dejstev o oralnem seksu, ki vam jih (do danes) nihče ni povedal ali pa Poklici, kjer se službene zabave najpogosteje končajo s seksom

Priporočamo tudi: Spolnost: ženski orgazem (in skrivnosti povezane z njim)


oddajte komentar

preberite tudi

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

To so skrivnosti, ki jih ne upajo povedati svojim izbrancem (resnične izpovedi)

Trije glavni krivci, da moški v postelji odpove

ne spreglejte