Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

3 stvari, s katerimi škodujete svoji vagini

S temi pripravki ne boste vašemu intimnemu predelu prav nič koristili.

16.4.2018 ob 11:55

spodnjice_zenska_micna_ThinkstockPhotos-487679868.jpg

Verjeli ali ne, vaše intimno področje je zelo samostojno in zna poskrbeti samo zase. Kljub temu pa ga številne pripadnice nežnejšega spola negujejo tako in drugače ter mu s tem povzročijo več škode kot koristi. Poglejte, česa s svojo vagino ne smete nikoli početi.

Pozabite na samozdravljenje. Pa naj bo s kremami, ki jih lahko kupite v lekarnah ali z domačimi pripravki. Kadar opazite, da vas pesti vnetje, vas muči močan izcedek neprijetnega vonja, srbeč občutek ali kar koli drugega, obiščite ginekologa. Le ta bo lahko prepoznal težavo in predpisal primerno zdravljenje. 

Brez dišečih mil in dišav. Sprijaznite se z dejstvom, da vonj tam spodaj ne sme spominjati na tropsko sapico ali na karkoli drugega svežega, osvežujočega in dišečega. Izdelki, ki to sicer zagotavljajo, so vaši naravni flori vagine neprijazni. Porušijo ravnovesje bakterij in tako povzročajo neprijetna vnetja.  Vagina se lahko čisti sama, za to ne potrebuje nikakršnih bogatih mil in dišav, vsa ta ji le škodujejo. Če menite, da potrebujete malce osvežitve, to storite z neodišavljenim milom in vodo. Vendar samo po zunanjosti spolovila. Notranjost naj poskrbi sama zase. 

Vse vanjo ne sodi. Kaj vanjo lahko gre, že veste: tamponi, prsti, penis, seksi igračke, kontracepcija, menstrualne skodelice, predpisana zdravila. Seznam pa se tu bolj ali manj konča. Kumare, banane, korenje ali kaj drugega, kar sicer na videz spominja na falus, druge povezave pa z njim nima, v vaši vagini nimajo kaj iskati. Čeprav bi jih pred takšno uporabo temeljito očistili, bi lahko izzvali draženje in druge poškodbe. Dober vibrator torej da, banana pa naj bo za smoothie. Seveda pa tudi intimne igračke redno čistite in jih pravilno vzdržujte. Vašemu užitku in zdravju v prid.

PREBERITE še// Najboljše poze za skupno masturbacijo

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

Kako lahko odkrijete, če vas bo moški, s katerim se dobivate, prevaral

Pet težkih, a učinkovitih načinov za celjenje zlomljenega srca

ne spreglejte