Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

11 jasnih dokazov, da sta pripravljena na skupno življenje

Včasih je težko presoditi, ali sta resnično pripravljena na življenje pod isto streho, a določeni znaki nedvomno govorijo v prid temu koraku.

14.7.2019 ob 4:20

par_kavc_razmerje_micna.jpg

Selitev v skupno stanovanje je v razmerju velik korak in z njim ni pametno hiteti. A ob nekaterih znakih ni nobenega dvoma, da sta vidva pripravljena na novo poglavje zveze. Kateri so najočitnejši, razkriva Insider.

Pogovorila sta se o financah

Torej vesta, koliko kdo zasluži, kakšni so njegovi izdatki, morebitni dolgovi, koliko bi kdo lahko prispeval za najemnino in stroške, kakšen je vajin odnos do denarja, skratka glede financ sta zaigrala na odprte karte, kar je prvi pokazatelj, da sta zrela, drug do drugega odkrita in pripravljena na naslednji korak.

Postala sta najboljša prijatelja

Se lahko o vsem brez zadrege pogovarjata, drug drugega podpirata, si dopuščata dovolj svobode, si zaupata, sta si vedno pripravljena pomagati in v resnici ni teme, o kateri ne bi mogla razglabljati?

Pravo prijateljstvo je temelj vsake intimne zveze in v kolikor ste na vsa prejšnja vprašanja odgovorili pritrdilno ni dvoma, da sta najboljša prijatelja ter zrela za skupno življenje.

Postavila sta meje glede družabnih omrežjih

V preteklosti se nanje ni bilo treba ozirati, v sodobnem svetu pa družabna omrežja igrajo veliko vlogo v življenju posameznika in so lahko v razmerju jabolko spora.

Zlasti v smislu, koliko časa jim kdo namenja in ali na račun udejstvovanja na njih zanemarja sočloveka. Zato je dobro razčistiti tudi zadeve na tem področju. Preden spleteta skupen dom.

Drug pred drugim brez zadrege počneta vse

Na začetku razmerja se vsak skuša pokazati v najlepši luči in tisto, kar bi lahko nanj vrglo temno senco, skriva.

V kolikor sta vidva na točki, ko se vama ni več treba pretvarjati, sta res lahko samosvoja, v družbi drug drugega počneta resnično vse, da tudi opravljata malo potrebo, umivata zobe ali se prhata, sta v razmerju sproščena, se povsem sprejemata in sta premagala še eno oviro na poti do skupnega stanovanja.

V bistvu sta več skupaj kot narazen

Če on večino časa preživi pri vas ali vi pri njemu in sta le redko vsak v svojem domu v resnici nima smisla, da plačujeta dvojno najemnino.

Zlasti seveda, če nimata niti najmanjšega problema s tem, da praktično že živita skupaj. V tem primeru selitev pod isto streho sploh ne bo velik, temveč povsem naraven korak.

Sprejela sta družini drug drugega

In vaša družina je sprejela njega ter njegova vas. Prav tako je on dobrodošel v družbi vaših in vi v krogu njegovih prijateljev.

Vsi ti ljudje igrajo v življenju para pomembno vlogo in v če vajini družini ter prijatelji spoštujejo vajin odnos, je selitev v skupen dom logičen razvoj zveze. Prav pa je, da tudi glede tega postavita meje, saj vendar nočeta nepredvidenih, nepričakovanih obiskov ter vtikanja drugih v vajino življenje.

Vajina merila glede čistoče se skladajo

Selitev pod isto streho ne pomeni, da bo en postal starš, ki bo skrbel za red, drugi pa bo kot otrok vse prepuščal življenjskemu sopotniku.

Morda se sliši banalno, a ujemajoča se merila glede čistoče in pravična razporeditev del sta ključni za uspešno zvezo, zato tega vidika ne smeta zanemariti. Če sta glede tega na isti strani, pa lahko brez oklevanja poiščeta skupen dom.

Znata premagati tudi ljubezenske ovire

V vsakem odnosu pride tudi do težav in sporov. To ni nič neobičajnega in nenavadnega. A preden se preselita skupaj je dobro vedeti, če sta jih sposobna premagovati.

V kolikor je za vama že kar nekaj viharjev, ki sta jih uspešno prestala in sta vedno našla rešitev ter kompromis, sta opravila pomemben preizkus pred skupno selitvijo.

Pogovarjala ste se o tem, kakšen bil vajin skupen dom

Moderen ali tradicionalen? Minimalistično ali bogato opremljen? Takšen z umetniškim pridihom ali bolj praktičen? Morda se res ne strinjata v čisto vseh postavkah, a pomembno je, da sta pripravljena poiskati kompromis, s pomočjo katerega bo vajin dom udoben in prijeten za oba.

Če sta našla skupen jezik v zamislih, jih bosta zlahka prenesla tudi v dejansko življenje.

Oba sta se pripravljena žrtvovati

Predvsem v smislu osebnega prostora in neodvisnosti. V kolikor selitev v skupen dom s tega vidika ne bi pomenila težave in menita, da bi z njo več dobila kot izgubila ter sta pripravljena sprejemati kompromise in se nihče ne počuti kot žrtev, je čas za naslednji korak.

Ni dvoma, kakšen je status vajine zveze

V resnici postavka, ki bi morala biti na prvem mestu. Pred skupno selitvijo bi nedvomno morala določiti status vajine zveze ter pojasniti, kaj od odnosa pričakujeta. Bosta monogamna ali se bosta sestajala tudi z drugimi?

Če sta oba prepričana, da sta glede osnovnih smernic zveze na istem bregu, zagotovo lahko poiščeta stanovanje, ki bo obema dom.

Avtorica: M. FL.
Foto: Gettyimages

Priporočamo tudi: To je razlog, zakaj pri snovanju novega razmerja ni pametno hiteti Ali pa: Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Preberite še: Obdobje razmerja, v katerem obupa največ parov


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte