Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zdravi triki za vsak dan - od ponedeljka do nedelje

Kaj početi vsak dan v tednu?

23.9.2016 ob 4:55

meditacija_shutterstock_357652382 (1).jpg

Vsak teden začnete z najboljšimi nameni in obljubami o tem, da boste res začeli telovaditi, se zdravo prehranjevati, da si boste vzeli čas zase, da boste več spali in vsaj skušali ubežati stresu. Na koncu se načrt izkaže za preambicioznega in znova končate ujeti v starih vzorcih.

Torej zadeve zastavite drugače: da boste načrtu lažje sledili, si ne zadajte preveč, pač pa si vsak dan v tednu privoščite eno stvar, ki bo prijala vaši duši in telesu. Tako boste zadano lažje uresničili. Pa lepo po vrsti.

Več namigov za zdrav življenski slog najdete na Facebooku

Nedelja: Meditirajte

Deset minutna meditacija v nedeljo zvečer vas bo dodobra pripravila na vse naloge, ki vas čakajo ob začetku delavnega tedna. Dovolj bo že, če boste sedeli v tišini in globoko dihali ter poslušali svoje telo. S tem boste ublažili stres, izboljšali spanec in okrepili kreativnost, ki vam bo v ponedeljek še kako koristila.

Ponedeljek: Vstanite prej

Zbudite se uro ali vsaj pol ure prej, kot običajno vstajate. V tem času počnite nekaj, kar bo ublažilo stres ob začetku novega tedna: bogat zajtrk, telovadba, prha brez jutranje naglice. Verjemite, vsi dnevni izzivi bodo lažji, to, da ste spali pol ure manj, pa sploh opazili ne boste.

Torek: Pišite

Vzemite papir in svinčnik ter pišite. Kar koli: lahko opišete zanimive dogodke, ki so se vam zagodli, citate, verze, posebne zadolžitve, ki vas čakajo, lahko načrte ali opišete svoje sanjske počitnice, cilje. Prav pisanje pomaga umiriti misli, dokazano pa je tudi, da so zapisani cilji lažje dosegljivi kot tisti, ki so le v mislih.

Sreda: Razgibajte se

Najbrž sodite med tiste, ki veliko sedijo, zato si vsaj en dan v tednu vzemite čas za malce rekreacije. Če ga res nimate, vam bo vsako gibanje prišlo prav: razmigajte prste na nogah, krožite s stopali, z njimi udarjajte po tleh. Na videz še tako neznatna vadba bo spodbudila pretok krvi in izboljšala razpoloženje (namig: ob pravi glasbi bo vse še lažje).

Četrtek: Pojejte malo čokolade

Privoščite si jo. Temna je najboljša, a zalegla bo čisto vsaka. Resno. Raziskave kažejo, da snovi iz čokolade, natančneje kakava, izboljšajo kognitivne zaznave in koncentracijo. Proti koncu tedna ta res že znatno pade in po novem bo četrtek vaš najljubši dan.

Petek: Vzemite si večer zase (ali za vaju)

Pozabite na zabave in množice ljudi. Naj bo petek večer, ki je namenjen samo vam(a). Oblecita se v udobno pižamo, privoščita si nekaj prigrizkov in glejta televizijo. Raziskave kažejo, da so pari, ki gledajo enake vsebine, tesneje povezani od tistih, ki nimajo filmskih večerov v dvoje.

Sobota: Sprehodite psa

Če imate svojega, je to za vas vsakodnevna naloga. Res pa je, da si v soboto lahko odmerite več časa. Vzemite s seboj kosmatega spremljevalca (lahko sosedovega) in mu pustite, da vas vodi on. Naj voha in ovohava kolikor ga je volja. Zlahka boste prehodili 10.000 korakov in ob tem dodobra spoznali okolico. Načrta se držite tudi v dežju. Verjemite, ne bo vam žal.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Lovijo nedolžne mladeniče in druge zmote o pumah (po izkušnjah ene od njih)

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

ne spreglejte