Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zdrava, priročna in okusna malica

Čeprav je ponudba sadnih ploščic v trgovina res pestra, si takšne po vašem okusu pripravite sami.

22.9.2015 ob 7:45

ploscice_shutterstock_111738350.jpg

Včasih potrebujete hiter zalogaj energije, vitaminov mineralov in vlaknin.

Že slediš Mični na Facebooku?

Za konkreten prigrizek, ki bi vam vse to zagotovil pa ni ne priložnosti in ne časa. Tedaj pomislite na sadne ploščice. V drobnem prigrizku se skriva čisto vse, kar vam bo pomagalo zdržati do naslednjega obroka.

Ponudba sadnih ploščic na trgu je izjemno pestra. Če ste v dvomih, katere bi bile najboljše za vas pa vam svetujemo, da si jih pripravite sami. Iz spodaj navedenih količin boste dobili od 8 do 12 ploščic. Pospravite jih na suhem in hladnem mestu, vsak dan pa eno zavijte v aluminijasto  folijo in jo odnesite s seboj na delo, trening ali v šolo.

Potrebujete

•Tri skodelice ovsenih kosmičev ;
•Skodelico polnozrnate moke;
•Dve skodelici jabolčnega soka brez sladkorja;
•Eno čajno žličko cimeta;
•Pol skodelice rozin;
•Deset kapljic ekstrakta vanilje;
•Skodelico tople vode;
•Dve zmečkani banani;
•Četrtino skodelice narezanih posušenih jabolčnih krhljev;
•Četrtno skodelice suhih in sesekljanih fig, sliv, brusnic (po želji lahko dodate drugo suho sadje);
•Četrtino skodelice sesekljanih orehov.

Ena skodelica suhe snovi znaša približno 16 žlic ali 250 gramov. Ena skodelica tekočine pa je enaka približno 240 mililitrom.

Priprava:

1.V veliki posodi zmešajte kosmiče, moko in jabolčni sok da dobite enakomerno zmes. Če je presuha, dodajte še malo soka.
2.Dodajte cimet in rozine.
3.Vaniljo in vodo zmešajte ter ju dodajte ovseni zmesi. Zmešajte.
4.Dodajte banani ter vse ostalo sadje. Premešajte in počakajte 15 minut, nato še enkrat zmešajte.
5.Zmes razporedite po manjšem pekaču, ki ste ga obložili s peki papirjem. Visoka naj bo približno en centimeter.
6.Eno uro pecite pri temperaturi 160 stopinj Celzija.
7.Pečeno maso nekoliko (ne povsem) ohladite in jo narežite na ploščice primerne velikosti.
8.Če ne marate banan, lahko namesto njih dodate dodatni 2/3 skodelice jabolčnega soka.

Okusne ploščice bodo postale vaše redne spremljevalke in kar je pri njih najboljše: so povsem naravne in brez sladkorja, saj jim dovolj sladkobe in okusa zagotovi vse dodano sadje.

Ni časa za pripravo? Zdravo alternativo domačim ploščicam predstavlja Fructal! Sadne ploščice Natura imajo najmanj 88 % sadja in visoko vsebnost prehranskih vlaknin.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj bi morali pred seksom popiti kozarec vode

Miška, princesa ali bejbi … skrito sporočilo vzdevka, s katerim vas kliče dragi

Pet stopenj vsakega razmerja (preverite, v katerem sta trenutno)

ne spreglejte