Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zakaj bi morali telovaditi v družbi psa

Nanj lahko gledate kot na osebnega trenerja.

25.6.2017 ob 5:10

kuza.jpg

Tako tisti, ki vadbo obožujejo kot oni, ki ji niso ravno naklonjeni morajo priznati, da je v družbi prijatelja ta vedno zabavnejša. Če razmišljate o tem, da bi poiskali nekoga, ki bo pridno vadil z vami in skrbel, da ne boste izgubili motivacije, bo vedno pripravljen na pohajkovanje po naravi in se ne bo pritoževal, kadar bi vi odtekli dodaten kilometer ali dva, pomislite na takšnega, s štirimi nogami.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku. 

V publikaciji The American Journal of Public Health objavljena študija je namreč dokazala, da je pri lastnikih psov za od 57 do 77 odstotkov večja verjetnost, da bodo opravili priporočeno količino telesne aktivnosti (150 minut na teden), kot pri tistih, ki psa nimajo.

Kot so zapisali izvajalci, lastniki štirinožnega prijatelja lažje najdejo čas za vadbo ne glede na vse druge obveznosti in se po delavnem dnevu ne izgovarjajo na utrujenost ali na pozno uro, temveč preprosto obujejo superge. Torej, srčkani kuža je v bistvu njihov osebni trener.

Še več dobrih novic? Celo kratek sprehod s hišnim ljubljenčkom šteje kot vadba, če pa boste v hitrejšem tempu prehodili pet kilometrov, boste porabili prav toliko kalorij, kot če bi pretekli dva kilometra. Vsekakor koristen podatek.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte