Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Za popolno telo bi se odpovedali seksu in odšli celo v zapor

Eden izmed treh Američanov se je za leto dni pripravljen odpovedati spolnim odnosom, da bi v trenutku dosegel cilj popolnega telesa.

5.1.2020 ob 5:30 | Foto: Getty Images | Avtor: T. S. P.

Za popolno telo bi se odpovedali seksu in odšli celo v zapor

Raziskava, ki jo je opravilo podjetje OnePoll za aplikacijo Freeletics, je razkrila, da bi bil eden izmed treh Američanov pripravljen za leto dni opustiti spolne odnose, če bi to pomenilo, da bi v trenutku dobil popolno telo. Odpovedali pa se ne bi samo seksu – za popolno telo bi jih bila četrtina pripravljena preživeti teden dni v zaporu, poroča foxnews.com.

2000 Američanov, ki je sodelovalo v raziskavi, so spraševali, kako sprejemajo program vadbe, ki so jim ga določili v fitnesu. 68 odstotkov vprašanih je priznalo, da je program tako naporen, da bi se mu raje izognili. 60 odstotkov vprašanih jih je priznalo, da o primerni vadbi in prehrani nimajo dovolj informacij, da bi se hujšanja lahko lotili sami. 67 odstotkov jih je razkrilo, da ne vedo, katere zdrave navade bi morali uvesti v svoja življenja.

Trije izmed štirih vprašanih so prepričani, da bi jim pri hujšanju najbolje pomagal osebni trener. 69 odstotkov vprašanih meni, da bi jim lahko pomagal samo osebni trener, a so njihove cene previsoke. Posledično ni nič nenavadnega, da je 76 odstotkov vprašanih izrazilo željo, da bi bili osebni trenerji cenovno bolj dostopni.

Na motivacijo najbolj vplivajo družbeni mediji. Veliko vprašanih različne trenerje spremlja prek družbenih medijev in upošteva njihove nasvete. 85 odstotkov vprašanih motivacijo najde v primerjanju starih in novih fotografij, iz katerih vidijo napredek.

Najpogostejši izgovori, ki se jih oklepajo, ko se jim ne da v telovadnico ali fitnes pa so: nimam dovolj časa, presegel sem točko vrnitve, sem preveč v stresu.

Vprašani so izpostavili, da so v stresu vsaj trikrat na teden. 11 odstotkov jih je priznalo, da so v stresu kar pet do šest dni na teden.

Strokovnjaki so ob rezultatih prepričani, da bi vsak moral najti čas, ki bi ga posvetil fizični aktivnosti in tudi sproščanju in umirjanju uma. Manj stresa pomeni boljši spanec in hkrati tudi boljšo pripravljenost na fizično aktivnost.


oddajte komentar

preberite tudi

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

ne spreglejte