Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vrsta kruha, ki topi trebušno maščobo

Obstaja vrsta kruha, ki učinkovito odpravlja na trebuhu nakopičene maščobne obloge.

16.3.2021 ob 5:40 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Vrsta kruha, ki topi trebušno maščobo

Ker trebušna maščoba ni le neprijetna na pogled, temveč škoduje tudi zdravju, je dobro poznati čim več načinov za njeno odpravo. En od njih je  premišljeno sestavljena prehrana, natančneje jedilniki z nizkim deležem ogljikovih hidratov, ki pomagajo pri uravnavanju sladkorja v krvi ter preprečujejo napade lakote.

Med z ogljikovimi hidrati bogata živila sodi kruh. Ta je zato velikokrat med prvimi, ki odpade z jedilnika. Na srečo obstaja vrsta kruha, ki je lahko sestavina uravnotežene in zdrave prehrane ter pripomore k odpravi trebušne maščobe.

To je tako imenovani beljakovinski ali proteinski kruh.

Več raziskav je pokazalo, da prehrana z visokim deležem beljakovin uspešno pripomore k odpravljanju maščobnih oblog na trebuhu. Tu v igro stopi beljakovinski kruh. Za razliko od običajnega, katerega osnovne sestavine so največkrat rafinirana moka, kvas in sladkor, so osnova beljakovinskega polnozrnata moka, cela žita ter, kot že samo ime pove, višji delež beljakovin.

Prav zaradi beljakovin in vlaknin predstavlja idealno kombinacijo za lep trebuh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fitty&Happy (@fittyandhappy)

Kako ga pripraviti?

Beljakovinski kruh je na voljo na trgovskih policah, lahko pa ga spečete sami. Receptov zanj je več, en od njih je sledeči: za štručko, težko približno en kilogram potrebujete:

  • 250 gramov ovsenih kosmičev
  • 500 gramov puste skute
  • štiri jajca
  • en pecilni prašek
  • čajno žličko soli
  • eno žlico lanenih semen
  • eno žlico chia semen
  • eno žlico mletih bučnih semen

Postopek:

  • Kosmiče v vodi namakajte približno pol ure.
  • Odcedite vodo, dodajte jim jajca, skuto ter dobro zmešajte.
  • Dodajte pecilni in semena, na koncu sol ter še enkrat zmešajte.
  • Okrogel pekač, premera 24 in višine približno sedem centimetrov obložite s peki papirjem, nanj stresite testo, ga poravnajte in v pečici pri 160 stopinjah Celzija pecite približno eno uro.
  • Pečen kruh pokrijte s čisto krpo in počakajte, da se pohladi.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Slab libido, neukrotljiv apetit ... in drugi znaki, da vam primanjkuje beljakovin

Morda vas zanima tudi: Najboljša novica za siroljubce


oddajte komentar

preberite tudi

Izpovedi prostitutk: Deset res bizarnih zahtev njihovih strank

Pet razlogov, zaradi katerih inteligentni pogosto ostajajo samski

Ne ljubezen in ne seks, to je ključno za zadovoljstvo v zvezi

ne spreglejte