Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ustvarite si večer, poln motivacije in zdravja

Če jutra niste začeli najbolje, naj vas potolažimo. Pred seboj imate še cel dan.

2.6.2015 ob 12:00

shutterstock_162114563.jpg

Po jutru se dan pozna pravijo, a tudi malo slabše jutro se da do večera precej popraviti. Vrnite se na zdrave tirnice s temi preprostimi odločitvami:

  • Pripravite si zdravo večerjo. Tisti, ki si obroke pripravljajo sami, so veliko uspešnejši pri izgubi odvečnih kilogramov ali pri vzdrževanju telesne teže. Izogibajte se vnaprej pripravljenim obrokom. Zvečer si vzemite čas in skuhajte nekaj res okusnega ter zdravega.

  • Sprostite se s z zeliščnim čajem. Topla, sproščujoča skodelica vašega najljubšega čaja (brez sladkorja, morda le žlička medu), bo umirila živce po napornem dnevu in vas pripravila na spanje.
shutterstock_269206169.jpg
  • Pripravite si torbo za telovadbo. Sprejmite odločitev, da se boste zjutraj odpravili v telovadnico ali na jutranji tek. Že danes zvečer si pripravite vso potrebno opremo. Motivacija bo večja, zjutraj pa ne bo časa za lenobo.

  • Pretegnite se. Pred spanjem si vzemite nekaj minut za jogo ali običajno raztezanje. To bo sprostilo mišice in jih pripravilo na spanje.

  • Privoščite si pozen prigrizek. Če vas tik pred spanjem zagrabi lakota, si privoščite pest najljubših oreščkov, nekaj jogurta ali pa korenček.

Nekaj minut namenite držanju deske in začutili boste, kako se vam krepijo trebušne mišice.

  • Ne pozabite ne vodo. Razmislite: ste danes že spili dovolj vode? Če še ne, si hitro natočite vsaj en kozarec.

  • Pripravite si malico za naslednji dan. Predlagamo, da skuhate malce več večerje in preostanek spakirate za naslednji dan.

  • Vzemite si nekaj minut za telovadbo. Če danes (še) niste izpolnili kvote za vadbo, bo dovolj, če si vzamete dobrih pet minut. Resnično. Mična predlaga držanje deske. Minuta za visoko desko, minuta za nizko in še preostale tri minute v različnih variacijah deske. Preverite v spodnjem članku.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte