Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Trik, s katerim boste najhitreje siti

Obstaja učinkovita zvijača, s pomočjo katere boste pri kosilu pojedli manj.

19.3.2016 ob 11:00

shutterstock_60189484.jpg

Pred obrokom popijte kozarec vode. Nasvet, ki ga v želji po vitki postavi upoštevajo mnogi. A čeprav kozarec vode res ublaži tek, ima zaužit neposredno pred jedjo, tudi slabo plat. Razredči namreč prebavne sokove, prebava zato ni tako učinkovita, kot bi bila sicer. Poleg tega učinek vode ni dolgotrajen in kmalu po skromnem obroku se zato kmalu znova oglasi lakota. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Nutricionisti imajo zato drugačno rešitev in svetujejo, da namesto kozarca vode pred obrokom pojeste malce beljakovin. Vsaj uro pred njim si privoščite košček sira, košček mesa, trdo kuhano jajce, pest mandljev oziroma popijte kozarec mleka ali jogurta. Beljakovine so tiste, zaradi katerih boste kasneje pojedli manj, poleg tega bodo dlje po obroku zadržale sitost. Po njem ne boste tako hitro lačni, kot bi bili, če bi pred njim pili vodo.

"Beljakovine se prebavljajo dlje kot maščobe in ogljikovi hidrati, zato tudi dlje ohranjajo sitost. Ta trik je zlasti priporočljiv za ljudi, ki nameravajo na kosilo ali večerjo v restavracijo, kjer je na voljo veliko mamljive hrane. Kadar želodec ne bo povsem prazen, boste lažje pazili, kaj, kako in koliko jeste. Zato torej vsaj uro pred obrokom jejte beljakovine," svetuje nutricionistka iz New Yorka Karen Ansel

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj pomeni, če vas v sanjah vara ali zapušča partner

Največji sovražniki dobrega seksa

Kaj se med gledanjem pornografije dogaja v možganih

ne spreglejte