Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Tri super živila, ki jih morate kupiti takoj, ko pridete na morje

Nesmiselno bi jih bilo nositi od doma.

2.8.2016 ob 6:30

trznica_shutterstock_102745670.jpg

Če na obali letujete v svoji počitniški hišici ali v najetem apartmaju, boste s seboj na počitnice vzeli tudi zaloge hrane. A sledečih živil raje ne nosite od doma, pač pa hladilnik z njimi založite takoj, ko pridete na cilj. Poiščite jih pri lokalnih pridelovalcih, kajti tista s trgovskih polic se z njihovimi ne morejo kosati.

Več nasvetov za prijetno poletje najdete na Facebooku.

Limone

Končno si lahko privoščite sveže, sočne in domače limone, ki v toplih krajih lepo uspevajo na vrtovih tamkajšnjih domačij. Domače limone obogatijo okus številnih jedi, iz njih je mogoče pripraviti okusno limonado ter druge osvežujoče pijače in so nedvomno sočnejše ter bolj aromatične od tistih, ki so na voljo na prodajnih policah supermarketov.

Olivno olje

Poletne solate so z njim ne samo okusnejše, pač pa tudi bolj zdrave. Ko prispete v katero od obmorskih mest, poiščite lokalnega proizvajalca olivnega olja in z domačim oplemenitite svoje kulinarične mojstrovine, uporabite pa ga lahko tudi v kozmetiki. Morda se vam bo res zdelo, da s tem niste ničesar prihranili, a izdatek se bo nedvomno obrestoval vsakič, ko boste sedli k obloženi mizi.

Sveža jajca

Ker veljajo za hitro pokvarljivo živilo, jih zagotovo ne boste nosili od doma in jih tako izpostavljali visokim temperaturam. A kljub temu se jim ne odpovejte, pač pa hladilnik na cilju založite s svežimi. Gre namreč za izvrsten izvor beljakovin, so hitro pripravljene, dolgo ohranijo sitost in so zato odlična izbira za zajtrke ali večerje, po katerih nameravate še malce plesati.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Priložnost, ob kateri moški najpogosteje varajo

Sedem pasti poletnega seksa

Zakaj bi morali pred seksom popiti kozarec vode

ne spreglejte