Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sestavina, ki MORA biti del smoothija

To zelenjavo si obvezno dodajte v vsak zdrav napitek.

26.5.2015 ob 12:00

shutterstock_178447151.jpg

Večina ljudi si smoothie najraje pripravi iz sadja, kar je sicer čisto v redu, vendar nutricistka Mojca Cepuš priporoča, da vanj vedno vključite vsaj eno vrsto zelenjave. Mična priporoča avokado, zeleno, korenček, lahko tudi peteršilj, in špinačo! Špinača je bogata z vitaminom K, ki je pomemben za zdravje kosti, pa tudi s karotenoidi, ki imajo protivnetne učinke.

Popaj se ni motil - špinača pomaga graditi mišice. To je nedavno potrdila tudi švedska študija, ki je odkrila, da špinača resnično pomaga pri oblikovanju mišic in izboljšanju vzdržljivosti.

shutterstock_224442694.jpg

Skrbi za polno zalogo energije. Špinača je polna železa, ki prinaša energijo, izboljša počutje in posledično skrbi za pozitivno razmišljanje.

Če ne marate njenega okusa, je kot nalašč za smoothije. Špinača je zelenjava, ki nima premočnega okusa, zato se odlično zlije z drugimi sestavinami. Združite jo z banano, dodajte nekaj jagodičja, morda še korenček in še kakšno drugo zeleno zelenjavo.

Zapomnite si: smoothie iz samega sadja bo v vaše telo poslal veliko sladkorja, zelenjava pa poskrbi, da ta vnos ni prevelik. Če boste torej v vsak napitek dodali vsaj eno pest špinače, boste za svoje zdravje naredili veliko.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

ne spreglejte