Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sedem poletnih aktivnosti, ki jih ne smeš zamuditi

Nimaš ideje, kaj početi? Te ideje so uresničljive brez večjega truda in stroškov.

26.7.2016 ob 10:00

shutterstock_73201333.jpg

Prijetne temperature, sonce, modro nebo in morda rahel vetrič, da vročino lažje prenašamo, so znaki tistega pravega poletja. In kaj je lahko poleti boljše kot preživljanje prostega časa zunaj, v naravi in vsaj malce aktivno? Če nimaš ideje, kaj zunaj početi, vam ponujamo seznam idej, ki so uresničljive brez večjega truda.

1. Sprehod po plaži

Če si na dopustu in praviš, da na morju pač ne boš telovadila, se zjutraj le sprehodi ob plaži in uživaj v zvokih ter vonju neskončnega oceana. Ni treba, da hitiš, le sprosti se in pojdi svojo pot. Če te bo ta pripeljala do kotičkov, kjer nisi bila še nikoli, morda odkriješ kraj za naslednje kopanje ali sončenje, v vsakem primeru pa ti bo jutranji sprehod, ko ozračje še ni razgreto, dobro del.

2. Osvoji najbližji hrib

Zakaj ne bi uživala v čudovitem svetu, ki te čaka tam zunaj, pa čeprav je to le najbližja vzpetina? Hoja v naravi te bo osvežila, možgani si bodo odpočili in si nabrali novih moči, vse skupaj pa je dobro tudi za tvoje telo in dušo. Študije so namreč pokazale, da hoja v zelenem okolju ljudi dela srečnejše in bolj dojemljive.

shutterstock_153984395.jpg

3. Si že kdaj veslala?

Odveslaj v poletje na kajaku ali kakšnem drugem čolnu. Slovenske reke in vode ponujajo mnoge aktivnosti, ki bodo okrepile tvoje roke, ramena in zgornji del hrbta, v kajaku pa aktivno delajo tudi tvoje noge. Gre torej za vajo celotnega telesa, med veslanjem pa lahko uživaš tudi v čudoviti okolici, ki jo območja ob vodah ponujajo.

4. Kaj pa tenis?

Tenisa se lahko lotite skupaj z vso družino, dokazano pa prinaša manj stresa, korak k pozitivnejši samopodobi, močnejše kosti in mišičje ter boljše spanje ponoči. Le kdo bi si še lahko želel več?

5. Plavanje

Potopi se v hladno vodo in zaplavaj – to je recept, da ostaneš v formi in akciji vse poletje. Plavanje je odlična vadba in krepi telesno moč, spodbuja delovanje krvnega sistema in je na splošno ena najpopolnejših vrst gibanja. Če imaš možnost, si ga privošči čim pogosteje, dovolj pa bo že nekaj minut, da se boš počutila bolje in dobila motivacijo za nadaljnje delo na sebi.

shutterstock_61824715.jpg

6. Odbojka na mivki

Če na plaži s kotičkom očesa pogleduješ po zagorelih in fit telesih, si privošči zabavo na mivki. Zberi prijatelje in se prepusti toku dogajanja, gotovo ti ne bo žal. Študije so pokazale, da imajo skupinski športi morda celo prednost pred individualnimi, saj so ženske, ki vadijo v skupini, srečnejše in bolj zadovoljne same s seboj kot tiste, ki se v družbi svojih misli potijo v fitnesu.

7. Kolesarjenje

Parkiraj že ta avtomobil in ga zamenjaj za kolo! Kolesariš lahko med opazovanjem narave in vsega, kar ta prinaša s seboj. To te bo sprostilo in vlilo novih moči za podvige po koncu poletja.

Avtorica: Mo. S.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte