Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Še ena učinkovita zvijača, kako boste pojedli manj

Ob praznikih, ko je hrane na pretek, je pametno poznati zvijačo ali dve, ki vas bo ukanila, da boste pojedli manj.

28.12.2015 ob 12:30

shutterstock_250832272.jpg

Če veste, da je vaša šibka točka pri hrani, da se ne znate brzdati, so te vrstice kot nalašč za vas. Morda veste, katera hrana je zdrava in katera ne, a včasih je največji sovražnik količina pojedene hrane. Kadar veste, da bo na mizi prava pojedina in se najbrž ne boste znali brzdati, si lahko pomagate z barvo krožnika (več o tem vam Mična namigne TUKAJ), ali pa z lučmi.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Znanstveniki so namreč že pred časom ugotovili, da boste pojedli veliko manj, če boste malce zatemnili prostor in omilili svetlobo, pa tudi stišali glasbo, če jo poslušate ob jedi. Do tega spoznanja so prišli s pomočjo raziskave v restavracijah: Gostje, ki so jedli v temnejših kotičkih, so si za hrano vzeli več časa, jedli so bolj premišljeno in na koncu pojedli precej manj. Znanstveniki verjamejo, da je na to vplivalo tudi mirnejše vzdušje in tišja glasba, ki vplivata na to, da ljudje bolj uživajo ob hrani.

Sveče ob večerji so pravzaprav zelo koristna ideja.

"Ko smo omilili svetlobo, stišali glabo in predvajali bolj umirjeno, gostje niso naročali drugačnih jedi, temveč so si zanje vzeli več časa, kar je vodilo k temu, da so pojedli manj, saj so hitreje občutili sitost," je ob tem povedal profesor Brian Wansink z univerze Cornell v New Yorku, ki se je lotila raziskave.

Tako imate razlog več, da ob naslednji večerji ugasnete luči, prižgete sveče in nastavite prijetno glasbo, na tišji volumen. Kdo bi si mislil, da lahko romantična večerja pozitivno vpliva na izgubo odvečnih kilogramov?

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Nevarna, a še vedno zelo priljubljena metoda kontracepcije

Partner si dopisuje z drugo. Je to prevara?

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

ne spreglejte