Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Razstava Body worlds vital: to bi videli, če bi lahko skočili iz svoje kože

V Ljubljano prihaja izvirna razstava Body worlds vital, ki ponuja zanimiv pogled na človeško telo.

10.10.2018 ob 4:27

body_world_rastava_gledalci_micna.jpg

Na Gospodarsko razstavišče znova prihaja zanimiva svetovna razstava, ki si jo je po vsem svetu ogledalo že več kot 43 milijonov ljudi in na kateri bodo obiskovalci lahko s pomočjo plastiniranih teles in organov spoznali, kaj bi videli, če bi nam bilo dano skočiti iz svoje kože.

body_world_razstava_micna.jpg

Rdeča nit tokratne razstave Body worlds vital, ki bo na ogled od 20. oktobra 2018 do 20. januarja 2019, bodo razlike med zdravim, ogroženim in obolelim telesom oziroma njegovimi organi. Gre za izviren prikaz pravih človeških teles in organov, obdelanih s posebnim postopkom polimerizacije, imenovane plastinacija.

body_world_razstava_vitrina_micna.jpg

Postopek je zahteven in dolgotrajen, zanj je potrebnih približno 1500 ur dela, nudi pa izjemen rezultat, saj obiskovalcem omogoča edinstveno, intimno, poglobljeno spoznavanje telesa ter razumevanje kompleksnosti njegovega ustroja.

Razstavo je pod vodstvom dr. Angeline Whalley pripravil Inštitut za plastinacijo iz Heidelberga, spremljala jo bodo brezplačna predavanja o zdravem življenjskem slogu, pomenu zdrave prehrane in gibanja ter obolenjih in boleznih sodobnega časa.

Sestavljena bo iz več sklopov: človeški skelet, mišični sistem, živčevje, dihala, srčno-žilni sistem, prebavila, sečila ter razvoj zarodka do novorojenčka. 

Odprta bo vse dni v tednu od 9. do 20. ure. Več o zanimivem vplogledu v naše telo pa si lahko preberete na povezavi: http://www.body-vital.si/o-razstavi.

Avtorica: M. FL.
Foto: arhiv organizatorja


oddajte komentar

preberite tudi

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

To so skrivnosti, ki jih ne upajo povedati svojim izbrancem (resnične izpovedi)

Trije glavni krivci, da moški v postelji odpove

ne spreglejte