Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Razmetana in neurejena kuhinja redi

Glede na izsledke raziskave imate še en razlog za pospravljeno kuhinjo.

26.2.2016 ob 10:45

shutterstock_250800334.jpg

Kuhinja je običajno center doma, zato velikokrat ni ravno urejena in pospravljena. V njej se kopičijo umazana posoda, prazne embalaže, časopisi, računi in še bi lahko naštevali. Vse to pa glede na izsledke v publikaciji Environment and Behavior objavljene raziskave vpliva tudi na vaš obseg pasu.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kako in zakaj? Nered v kuhinji možganom sporoča, da nad življenjem nimate ravno pravega nadzora. Ti so prepričani, da če je vse v kaosu, tudi pri prehrani ni potrebna posebna disciplina. Pod takšnim vplivom podzavesti pa se kaj hitro zgodi, da nevede in nehote izpraznete ravno odprto vrečko čipsa ali zavojčka čokolade. 

Da bi preizkusili to teorijo, so strokovnjaki z univerze Cornell ženske prosili, naj ob polni mizi samo sedijo v kuhinji. Polovica sodelujočih je čakala v urejeni ter polovica v razmetani kuhinji. 

In rezultati?  V desetih minutah so pripadnice nežnejšega spola v neurejeni kuhinji pojedle dvakrat več na mizi pripravljenih piškotov in krekerjev kot tiste v pospravljenem prostoru.  

Hrana za domov? Zdi se, da na postavo najbolj vpliva njena izpraznjena, a na pultu ali mizi odložena, nepospravljena embalaža. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Orgazem med masturbacijo, ne pa tudi med seksom (to so glavni krivci)

Finančna varnost ali ljubezen? Izkušnja dame, ki je bila v zvezi z bogatašem

Šest tipov žensk, od katerih moški bežjo (čisto vsakič)

ne spreglejte