Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Previdno! Vadba na trampolinu povzroča inkotinenco

Zakaj ne skakati na trampolinu.

20.6.2016 ob 9:05

trampolin_shutterstock_390873442.jpg

Vadba na trampolinu postaja vedno bolj priljubljena, številne ženske, so si manjši trampolin omislile tudi doma, saj poskakovanje povsem logično pripelje do lepo oblikovane postave. A iz Ginekološke klinike v Ljubljani sporočajo, da ima vadba na trampolinu za ženske lahko hude posledice. »Vadba na trampolinu povzroča čezmerne obremenitve mišic medeničnega dna in ostalih struktur v mali medenici, ki se sčasoma zaradi kronično povečanega pritiska v trebušni votlini lahko tudi poškodujejo. Posledica je lahko tudi urinska inkontinenca, kar je razvidno iz raziskav,« so zapisali v sporočilu za javnost.

V raziskavah, opravljenih na športnicah, ki trenirajo trampolin, je bil ugotovljen visok odstotek urinske inkontinence oz. nehotenega uhajanja urina. Le ta se giblje od 67 odstotkov do celo 80 odstotkov. Poudariti je potrebno, da so to bila mlada dekleta, ki še niso rodila. V raziskavah se je tudi izkazalo, da so ta dekleta imela zaradi vadbe na trampolinu večje tveganje za nastanek nehotenega uhajanja urina, vetrov in spolnih motenj.

Uroginekološka stroka zato vadbo na trampolinu odsvetuje vsem ženskam. Za ženske po porodu, ki imajo oslabljene mišice, za ženske, ki jim nehoteno uhaja urin ali pa imajo težave z zdrsom medeničnih organov, pa je vadba na trampolinu škodljiva.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

»Slaba izkušnja, zaradi katere mi seks za eno noč ne pride več na misel« (resnična izpoved)

5 lekcij iz razmerja, v katerem ljubi le ena stran

»Nisem iskala popolnega, ampak dobrega moškega« (resnična zgodba, kako je našla pravo ljubezen)

ne spreglejte