Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Presenetljivo: Tako seks vpliva na menstruacijo

O nekaterih vplivih seksa na menstruacijo najbrž nikoli niste niti pomislili.

19.8.2018 ob 4:02

par_seksi_ljubezen_micna.jpg

Nedvomno menstruacija vpliva na spolno življenje. Tako ali drugače. Morda tedaj, ko je na obisku teta s Krvavca, o spolnih igricah sploh ne razmišljate. Če pa ste na drugi strani sposobni premagati zadrego in spregledati nered, ki ga za seboj pusti seks v tistih dneh, potem veste, da ta prinaša kar nekaj na moč spodbudnih učinkov na telo. Nekaj manj znanih niza Pop Sugar.

Naraven blažilec menstrualnih krčev

Za začetek: orgazmi med menstruacijo lahko resnično zaviralno vplivajo na menstrualno bolečino.

"Ne samo, da se med spolnim vrhuncem izboljša krvni pretok, možgani prav tako pospešeno proizvajajo kemikalije, ki veljajo za naravne zaviralce bolečin. To je idealna kombinacija, ki znatno pripomore k blaženju menstrualnih krčev," je povedala Lauren Brim, strokovnjakinja za človeško spolnost.

Skrajša krvavitev

Vas je strah, da bo seks med menstruacijo podaljšal vaš cikel? "To se ne bo zgodilo," tolaži izvedenka za žensko zdravje, Sherry A. Ross in dodaja: "Seks med menstruacijo ne podaljša trajanja in ne okrepi intenzivnosti krvavitve. V resnici velja ravno nasprotno: ker se med krčenjem maternice, do katerega pride med orgazmom, iz telesa izloči več krvi, jo v resnici skrajša."

Načrtujte

Če torej nameravate seksu med menstruacijo dati priložnost, načrtujte. Le tako bo izkušnja res pozitivna. "Vse skupaj lahko povzroči nemalo nereda, a mogoče je zavarovati vaše rjuhe in tudi vzmetnico," je povedala Rossova.

"Tampon, ki ga odstranite tik pred penetracijo ali menstrualna skodelica, s katero lahko uživate v seksu, sta možnosti za čistejšo izkušnjo. Sicer pa je vedno na posteljo mogoče položiti dodatno brisačo ali zadeve opraviti pod prho," namiguje Rossova.

Ne brez zaščite

Ne pozabite na varnost ter imejte v mislih primerno zaščito pred nosečnostjo. "Ženske s krajšimi menstrualnimi cikli lahko zanosijo tudi med menstruacijo. Moške spolne celice ostanejo prisotne v telesu več dni in v kolikor kmalu po zaključku krvavitve nastopi ovulacija, lahko pride do oploditve," opozarja Rossova in dodaja, da so ženske med menstruacijo dovzetnejše za okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi, zato je primerna zaščita tedaj več kot na mestu.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Jasni dokazi, da imata čudovit odnos ali pa Horoskop: 6 zamenj, ki se ne pustijo zlahka ujeti

Priporočamo tudi: "Obžalujem, da sem se odločila za otroka in postala mama" (resnična izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte