Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Preizkusite rožnate njoke iz kuharske knjige Zdravo, Tereza!

Tereza Poljanič je eno tistih deklet, ki svet vidijo v mavričnih barvah, zato so takšni tudi njeni krožniki. Nas so navdušili njeni pisani njoki. Imamo recept!

2.7.2017 ob 5:00

7-min.jpg

Tereza je te dni predstavila novo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza!, mi pa smo že preizkusili šopek jedi po njeni recepturi. Sveže natisnjene knjige iz druge sezone so že v prodaji, enega od receptov iz prve izdaje pa vam bo prišepnila kar Mična.

DSC_6830-min.jpg

***Pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom*** 

  1. POLETNI PESTO

Sestavine:

  • pest sveže bazilike
  • 1 skodelica kodrolistnatega ohrovta
  • 1/3 skodelice popečenih bučnih semen
  • sol in poper
  • 1⁄2 skodelice olivnega olja
  • 1/3 skodelice neaktiviranih kvasnih kosmičev ali parmezana
  • 1 strok česna
  • 2 jedilni žlici limoninega soka ali jabolčnega kisa


Priprava: Vse sestavine v multipraktiku zblendajte do gladkega. Pustite v hladilniku 15 minut in servirajte.

10-min.jpg
  1. VEGANSKI PARMEZAN

Sestavine:

  • 3/4 skodelice (90 g) indijskih oreščkov
  • 3 jušne žlice (9 g) neaktiviranih kvasnih kosmičev
  • 3/4 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke česna v prahu

Priprava: V multipraktiku zmiksajte vse sestavine.

  1. PESINI NJOKI

Sestavine:

  • 200 g rdeče pese
  • 400 g krompirja
  • 200 g pirine moke
  • 1/2 čajne žličke soli

Priprava: Rdečo peso 60 minut pecite na 200 stopinj Celzija. Medtem v vodi do mehkega skuhajte olupljen krompir. Pustite, da se pesa in krompir ohladita. V blenderju zmiksajte peso do gladkega. Pretlačite krompir in dodajte pire pese. Dodajte moko in z rokami gnetite dokler ne dobite mase. Na pomokani površini razvaljajte v dolge svaljke. Razrežite v njoke in oblikujte poljubne vzorce. Zavrite osoljeno vodo in njoke v njej kuhajte okoli 3 minute, dokler ne priplavajo na vrh. Servirajte s pestom, popečenimi pinjolami in veganskim parmezanom ter okrasite z mikrozelenjem. 

Kaj nam je zakuhala na predstavitvi knjige vam razkrijemo jutri, v ponedeljek, intervju o njenih kuharskih podvigih in selitvi na Novo Zelandijo pa najdete s klikom TU.

Avtor: Maja Fister

Foto: Matic Kremžar


oddajte komentar

preberite tudi

Tri rešitve za tri najpogostejše težave z orgazmom

Nasveti seksologinje za vroč poletni seks

Ne tangice, takšne spodnje hlačke so moškim najbolj všeč

ne spreglejte