Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pet načinov, kako jeseni izgubiti pet kilogramov

Resnično je to mogoče.

10.10.2016 ob 10:10

jesen.jpg

Ko se dnevi skrajšajo, temperature padejo in nebo postane sivo, marsikdo raje od telovadnice izbere televizijo in slastne jesenske jedi. To seveda vodi v vsem znano (a ne vedno dobrodošlo) kopičenje kilogramov. Ne letos! Letos se odločite, da boste prav s pomočjo pisane jeseni nekaj teh izgubili. Poglejte si pet prijetnih načinov, ki vam bodo pri tem v pomoč.

Več namigov za zdrav življenski slog najdete na Facebooku.  

Squash špageti naj nadomestijo običajne testenine

Naj najprej pojasnimo, kaj so tako imenovani squash špageti. Pripravite jih tako, da izbrano bučo prerežete na polovici, izdolbete iz njiju semena in notranjost premažete z olivnim oljem ter posujete z malce soli. Polovici na pekač postavite tako, da sta prerezana dela obrnjena navzdol.  20 minut ju pecitre v pečici pri 180. stopinjah Celzija. Iz tako popečenih polovic z vilico izdolbite rezance. Ti so lahko odlična zamenjava za vaše priljubljene, a z ogljikovimi hidrati bogate testenine. Z vlakni in vitamini obogateni rezanci se ponašajo z znatno nižjim deležem kalorij, v družbi takšnih in drugačnih omak pa prav tako okusni, kot običajni špageti.

purewow.png

Podajte se v pisano jesensko  naravo

Seveda jo lahko raziskujete z avtomobilom, a tako ne boste prav nič storili za vaše zdravje in presnovo. Torej: v gozd, park ali na obrežje reke, jezera se podajte peš ali v rahlem teku. Spodbudili boste srčni utrip, ter uživali v svežem zraku in pisanih barvah.

Jejte sezonska super živila

Namesto, da posegate po predelani hrani, izkoristite bogato jesensko ponudbo. Privoščite si prej omenjene špagete, napolnite hladilnik z grozdjem, jabolki, hruškami, bučami, bučnimi semeni, cvetačo, granatnim jabolkom, korenjem, sladkim krompirjem. Ne samo, da so vsi skopi s kalorijami, vaše telo bodo navdali z vitamini in minerali, ob njih pa boste ostali siti dlje, kot če bi si privoščili kekse ali čips.

purewow2.png

Nabirajte jabolka

Ta so več kot zdrava. Prvič: sveža jabolka so nedvomno super hrana (saj veste, jabolko na dan…). Drugič: če jih boste obirali sami, boste na svežem zraku ob prijetnem opravilu izgubili kakšen kilogramček več, kot če bi jih zgolj kupili. In še en plus: če se boste trudili doseči tista, ki so najviše na drevesu, boste prijetno utrujeni zvečer nedvomno hitro zaspali.

Pograbite listje

Če imate vrt, ki ga krasijo drevesa, imate na trati tudi listje. Vzemite grablje in ga počistite. Ko boste oblikovali visoke kupe in jih nato pospravljali v vreče, boste več kot izdatno telovadili. Na koncu se nagradite z jabolčnim kompotom ali domačo jabolčno omako s cimetom.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Dotikanje genitalij, preobrazba v žensko in kaj vse počnejo moški, ko so sami doma (osebne izpovedi)

Obstajata dve vrsti moškega orgazma. Ju poznate?

ne spreglejte