Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pet dietnih trikov na plaži

Poskrbite, da ne boste ostali brez osvežujočih in zdravih prigrizkov ter pijače.

12.7.2015 ob 9:30

shutterstock_279151838.jpg

Gromozanska kopalna torba, ki vas spremlja na poti do plaže, naj poleg brisače in kreme za sončenje nujno vsebuje nekaj prigrizkov, ki vam bodo pomagali ugnati vroč poletni dan.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Trik 1: Namesto gaziranih pijač ali običajne vode vzemite s seboj doma pripravljen ledeni čaj s koščki naribanega ingverja. Ingver je znan po svojih blagodejnih učinkih na prebavo in po topljenju maščob. Čaja ne sladkajte.


Več nasvetov za fit poletje:

shutterstock_285721322.jpg

Trik 2: Čips, kruh in sladkarije pustite doma. V uporabno plastično skodelico si pripravite koščke lubenice, melone in nektarine. Ti sadeži so polni vode in vlaknin, ki ne obremenjujejo želodca in poskrbijo, da ste tudi na plaži v formi, ne pa obteženi s kruhom.

Trik 3: Če ste eden tistih, ki preprosto ne zdržijo brez "nezdravih" prigrizkov, se potrudite in med vsemi najdite take, ki so zdravi. Slane palčke nadomestite z oreščki in sezamovimi biokrekerji. Naj bodo prigrizki izdelani iz polnovredne moke, semen in obdelane brez nasičenih maščob.

shutterstock_140684188.jpg

Trik 4: Jogurt z nizko vsebnostjo maščob. Priporočamo, da jogurt prav tako pripravite doma, skupaj s svežim sadjem ali zelenjavo. Če ste na plaži ves dan in boste preskočili kosilo si poleg jogurta omislite še kumarice in si v lončku zmešajte pravi grški dzadziki.

Trik 5: Imejte vsaj pet obrokov na dan, od tega lahko na plaži pojeste tri. Malico po zajtrku, ki naj bo lahka (jabolko, sadje, zdravi prigrizki), kosilo v obliki grške solate in popoldansko malico s polnovrednimi živili v kombinaciji s suhim sadjem in oreščki. Med vsemi obroki popijte dovolj tekočine.

Avtorica: L. K.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte