Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ne morete spati? Poskusite z aplikacijo uspavank za odrasle

Gre za serijo podkastov, ki posameznika pomagajo uspavati. Treba je le pravilno izbrati ton, ki ga boste poslušali.

30.6.2020 ob 5:40 | Foto: Getty Images | Avtor: Š. R.

Ne morete spati? Poskusite z aplikacijo uspavank za odrasle

Včasih ste na smrt utrujeni, pa vendar se premetavate po postelji in ne morete spati. Zadnje raziskave kažejo, da je takih vse več, tudi zaradi koronavirusa. Britanska organizacija The Sleep Council, ki svetuje in ozavešča o pomembnosti spanca, je zato predstavila poseben program – pomirjujoče podkaste, ki vas bodo zazibali v sen.

Kako in zakaj stvar deluje? Dr. Neil Stanley, neodvisni strokovnjak za deprivacijo spanja, odgovarja, da pri vsakem posamezniku deluje kaj drugega. »Nekateri imajo pomirjujoče glasove, prav ti jih po navadi hitro uspavajo. Spet drugi živijo blizu morja, uspava jih zvok valov, ki butajo ob skale, ker je to nekaj, kar slišijo vsak dan. Če bi to poslušal nekdo, ki živi sredi mesta v osrčju države, bi si mislil, da so nekje poplave.« Vsaka negativna asociacija z zvokom, ki ga sliši, bo posameznika držala budnega. »Pomemben je kontekst. Če je zvok za nekoga pomenljiv, zanj predstavlja grožnjo ali se mu enostavno zdi nenavaden, ga še bolj posluša in ugotavlja, kaj je to. In to je težava. Če pa slišiš zvok,ki ga zlahka ignoriraš, to pa deluje.«

Britanska organizacija je tako predstavila posebno aplikacijo z različnimi podkasto, na voljo je kar 870 različnih zvokov, pomembno je, da si vsak izbere nekaj, kar mu ustreza. Vse skupaj so poimenovali kot pravljice za lahko noč za odrasle. Beležijo izjemno zanimanje in milijone prenosov. Poslušate jih lahko na strani Sleep With Me.

Preberite še: Najboljši slovenski in tuji podcasti za širjenje obzorja, motivacijo in zabavo

Ali pa: Pet slovenskih podcastov, ki so vredni poslušanja


oddajte komentar

preberite tudi

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

ne spreglejte