Najbolj fer kulinarična izkušnja na naših ulicah

Perspektivna chefa Mitja in Janez sta začela svojo kulinarično turnejo po Sloveniji.

15.6.2015 ob 8:00

Novice_Foto-20150611130700-71771000.jpg

Mladi chef Mitja Horvat in njegova "desna roka" Janez Karlin, sta začela svojo veliko kulinarično avanturo po Sloveniji. FerFud "foodtruck", ki ponuja kakovostno ulično prehrano, sta prvič parkirala v petek na ljubljanski tržnici in obiskovalcem prvič postregla s finimi grižljaji – slovenskimi tradicionalnimi jedmi, pripravljenimi na sodoben način.

Obiskovalce sta navdušila s prefinjenimi okusi, kakovostjo in inovativnim načinom plačila. Plačate namreč toliko, kot želite, ali s #FerFud objavo na Facebooku in Twitterju. Pod mentorstvom mojstra Luke Jezerška in s Hoferjevimi kakovostnimi sestavinami bosta fine grižljaje, po fer ceni, ponujala tudi v drugih krajih po Sloveniji, vsi FerFud prihodki pa bodo namenjeni v dobrodelne namene.

Novice_Foto-20150611130639-53930200.jpg

Za kaj gre?

FerFud je povsem nova kulinarična izkušnja, ki bo na različnih lokacijah po Sloveniji ponujala fine grižljaje po fer ceni. Je tudi uresničitev sanj dveh svežih obrazov na slovenski kulinarični sceni – Mitje in Janeza, ki ulične grižljaje pripravljata s strastjo do obujanja tradicionalnih slovenskih jedi, na kul, urbani način.

Novice_Foto-20150611130714-30758800.jpg

Ljubiteljem ulične hrane želita približati kakovostno kulinariko po fer ceni. Ker pa je fer, da se pri tem dobro ustvarja tudi za druge, bodo vsi prihodki namenjeni v podporo projektu Botrstvo v Sloveniji.

Novice_Foto-20150611130641-68511500.jpg

Na poti po Sloveniji

Navdušenci nad uličnimi grižljaji, ljubitelji tradicionalnih slovenskih jedi in tisti, ki so v koraku s trendi in iskanju dobrega tudi za druge, bodo lahko FerFud spremljali na spletni strani www.ferfud.si, FerFud Facebook strani ali @FerFud Twitterju.

Novice_Foto-20150611130710-89799300.jpg

Seznam lokacij in prireditev, na katerih se bo moč okrepčati s finimi grižljaji po fer ceni, se bo dopolnjeval in osveževal. Na vsaki lokaciji bo FerFud postregel z okvirno 250 porcijami dnevno.

Novice_Foto-20150611130638-48501500.jpg

Plačilo je možno z objavo na družbenih omrežjih, ki jo oddate s spletne strani www.ferfud.si in prejmete QR kodo, jo nato pokažete Mitji ali Janezu in okusite fini grižljaj. Druga možnost je plačilo po želji, kjer znesek v evrih določite sami, glede na to, koliko se vam zdijo fini grižljaji vredni.

Novice_Foto-20150611130713-23402300.jpg

Mitjo in Janeza je na pot pospremil njun mentor Luka Jezeršek: "Strast do kulinarike me je, skupaj z odlično ekipo, doslej že vodila na različna področja, sedaj pa je na vrsto prišla moja največja ljubezen – 'street food'. Vedno nove lokacije, druženje z gosti in utrip ulice. To je svet, kjer sem doma! Vesel sem, da lahko stojim ob strani Mitji in Janezu, ki bosta odprla pot popolnoma novi kulinarični izkušnji v Sloveniji. S tem bosta uresničila tudi moje sanje."

Avtorica: B. G.

Foto: Dejan Javornik


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)