Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kruh, ki zavira staranje in pospešuje presnovo

Ste za to, da bi spekli malce drugačen kruh in z njim popestrili zajtrk?

16.3.2016 ob 7:30

!SSL
shutterstock_172302092.jpg

Kvalitetna in zdrava hrana lahko upočasni proces staranja. Eden od takšnih živil je sledeči kruh, ki naj bi postal osnova vsakega dobrega zajtrka. Zaradi bogastva vitaminov in mineralov pospešuje presnovo, zagotavlja dobro počutje in zavira staranje. Recept zanj je razkrila nutricionistka Ana Giffing.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Potrebujete:

  • 200 gramov ajdove moke,
  • 200 gramov polnozrnate pšenične moke,
  • 100 gramov ržene moke,
  • en pecilni prašek,
  • pol žličke jedilne sode,
  • 4 žlice olivnega olja,
  • pol žličke kumine,
  • žličko lanenega semena,
  • malo posušenega in zdrobljenega rožmarina,
  • pol litra vode.

Priprava:

  1. Zmešajte različne moke.
  2. Dodajte jim pecilni prašek in jedilno sodo. Še enkrat dobro premešajte.
  3. Mešanici dodajte semena in začimbe ter znova premešajte.
  4. Počasi dolivajte vodo. Med dolivanjem stalno mešajte.
  5. Ko porabite vso vodo, testu dodajte še olivno olje.
  6. Še enkrat vse temeljito premešajte. Če je testo redko, dodajte še malo moke, če je presuho, lahko dolijete še malo vode.
  7. Tako pripravljeno testo pustite čez noč.
  8. Zjutraj ga prestavite v pomaščen pekač in v segreti pečici pri temperaturi 250 °C pecite od pol do ene ure.
  9. Čas peke je odvisen od globine pekača. Če je ta bolj globok in bo zato kruh višji, za peko potrebujete več časa.

Uživajte brez slabe vesti.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Niste nemočna žrtev in druge resnice, s katerimi bo razhod lažji

Štiri super pomembne veščine, ki jih morate osvojiti pred poroko (ali resno zvezo)

Štiri zgovorna opozorila, da morate končati razmerje

ne spreglejte

Nikoli ne zamudite vaših najljubših vsebin! Prijavite se na mične e-novice!