Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kdaj ste opravičeni telovadbe

Obstajajo tehtni razlogi, zakaj preskočiti vašo uro vadbe.

28.4.2016 ob 10:00

telovadba.jpg

Nobenega dvoma ni. Telovadba je zdrava in lenoba nikakor ne sme biti izgovor, da si zanjo ne bi vzeli časa.  Lahko pa imate drugačne, bolj tehtne razloge, da jo včasih izpustite iz svoje dnevne rutine. Poglejte si pet takšnih.

Več nasvetov za zdravo življenje poiščite na Facebooku.

Kadar imate povišano temperaturo.  Če ste samo prehlajeni, izgovora ni. V bistvu lahko telovadba okrevanje pospeši, saj okrepi odpornost in spodbudi pretok krvi. Povsem druga zgodba pa je, če imate vročino. Vaše telo se bori z okužbo in ga zato nedvomno ne bi smeli izpostavljati dodatnim naporom. Raje počivajte in uživajte dovolj tekočine, za telovadbo bo še čas. 

Če imate v mišicah močne bolečine. Včeraj ste bili zelo pridni na vadbi. Bravo! A danes čutite čisto vsako mišico v telesu. V bistvu vas tako bolijo, da se komaj premikate. Naš nasvet: ni treba zato ves dan ležati, a privoščite mišicam malo počitka in se podajte samo na sprehod po svežem zraku. Zaradi preobremenitve mišic lahko utrpite tudi poškodbe. 

pociva.jpg

Če ste premalo spali. Ponoči ste si privoščili le nekaj ur počitka, zato ste utrujeni in komaj opravljate vsakodnevne naloge. Med vadbo v tem primeru ne boste učinkoviti, zato jo raje izpustite in si privoščite kakšno urico počitka.

Če ste noseči in se slabo počutite.  Lažja vadba je seveda priporočljiva tudi tedaj, ko pričakujete naraščaj, a če se ne počutite dobro in ste izčrpani, jo raje preskočite. Poslušajte telo (in nasvete zdravnika) ter ne razmišljajte o njej, če čutite, da naporom ne boste kos. 

Če je na obisku prijateljica. In bo v mestu samo en dan in eno noč. Vadba je pomembna, a lahko počaka. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

12 seksualnih tipov: kateri ste vi in kakšen je vaš popoln partner?

7 manj znanih (a neprecenljivih) prednosti samskega stanu

ne spreglejte