Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako jesti zunaj, če ste na dieti

Z dobrim načrtom se vam ni treba izogibati restavracijam.

21.6.2015 ob 1:00

shutterstock_118896622.jpg

Kadar ste na dieti in se držite strogega jedilnika ter urnika prehranjevanja, se je težko prepustiti mamljivi ponudbi restavracij, a ne prikrajšajte se za prav vsak užitek.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Ne izogibajte se hrani, ki jo imate radi, saj ji boste slej ko prej podlegli in v navalu lakote lahko naredite še več škode, zato poskusite jesti vse, a v zmernih količinah. Beseda zmerno naj bo vedno na vašem jedilniku.

shutterstock_152021108.jpg

Da boste vedno fit brez odrekanja, si poskušajte zgraditi bolj zdrav življenjski slog, kar pomeni, da morate premišljeno jesti vse življenje, ne samo nekaj tednov pred obiskom plaže ali odhodom na dopust. Zato je pomembno naučiti se, kako so videti dobri in zdravi obroki. To pa je ključno, ko jeste zunaj.

shutterstock_60189484.jpg

Nasveti za obedovanje zunaj

  • Načrtujte vnaprej. Razmislite, kakšno hrano ste jedli čez dan in kaj bi morali ta dan še zaužiti. Najbolje je, da si pred obiskom restavracije na spletu ogledate njihov jedilnik in se že doma odločite za najbolj zdrav obrok, ki ga ponujajo.

  • Prosite za prilagoditev. Ne bojte se prositi natakarja, da hrano prilagodijo vašemu okusu. Mnoge restavracije rade ugodijo željam stranke in brez težav spremenijo kakšno jed.

  • Odločite se za barvit krožnik. Če ne veste, kaj izbrati, naročite obrok, ki je sestavljen iz veliko barvitih živil. Tako boste poskrbeli za to, da boste zaužili veliko različnih hranilnih snovi.
shutterstock_143921158.jpg
  • Ne izogibajte se (zdravim) ogljikovim hidratom, a ne pretiravajte. Ogljikovi hidrati so zelo pomemben del obroka, saj dajejo energijo.

  • Ne pretiravajte z alkoholom. Kozarec vina ob obroku je vedno dobrodošel, a nadaljnje pitje imejte pod nadzorom. Ne pozabite, da je odličen vir kalorij.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

ne spreglejte