Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako goljufati pri dieti

Čeprav do poletja res ni več daleč, lahko med dieto brez skrbi malce grešite.

18.4.2015 ob 8:15

shutterstock_178295300.jpg

Vsi vemo, kako težko se je dosledno držati diete. Ne glede na to, kako močno smo osredotočeni na cilj, se nam ob misli na priljubljeno hrano cedijo sline. Na srečo je mogoče najti načine, kako se lahko s kar najmanj kvarnimi posledicami včasih tudi pregrešimo. Oglejte si, kako goljufati, a še vedno uživati v rezultatih, ki jih prinaša dieta.

Slaščice in prigrizki

Izberite kakovostnejše slaščice. V njih je manjši delež zdravju škodljivih maščob, barvil in drugih dodatkov. Vedno si privoščite le temno čokolado, v kateri je visok odstotek z antioksidanti polnega kakava in le malo sladkorja.

Okusne deserte lahko pripravite sami doma: v zamrzovalnik položite dve banani. Pustite ju tam dve uri in jih nato zmeljite v sekljalniku. Dodajte majhno žlico medu, sok polovice limone in dobro zmešajte. Dobili boste okusen desert, ki mu lahko dodate še narezane lešnike.

Ko vam zadiši nekaj slanega, pozabite na čips. Sami si na olivnem olju pripravite pokovko. Gre za najbolj zdrav prigrizek, poln vlaknin in vitaminov ter le s pičlim deležem kalorij. Seveda to velja le za tiste, ki nastanejo na vašem štedilniku.

shutterstock_164602718.jpg

Kava

Kavi dodajte malce maščobe: nekaj kapljic kokosovega ali bučnega olja. Maščoba se bo povezala s kofeinom in tako tvorila stabilen izvor energije, ki bo vaše telo oskrboval z njo daljši čas, kot če bi pili zgolj grenko kavo ali tako s sladili.

Namesto instant ali turške kave pijte ekspreso, saj vsebuje več antioksidantov.

Alkohol

Seveda z njim v nobenem primeru ne gre pretiravati. A če vam zadiši pivo, si privoščite lažjo različico in ga ne pijte dva dni zapored. Sladke alkoholne pijače raje nadomestite s kozarcem vina, saj so te polne sladkorja in umetnih arom. Robidovo vino je odlična izbira za vse, ki imajo raje sladke pijače in obenem premajhno količino železa v krvi. Seveda velja le za en kozarček.

Priljubljene jedi

Ne glede na pravila diete si enkrat na teden privoščite jed, ki jo najbolj pogrešate. Dve rezini priljubljene pice dopolnite s solato, pojejte zrezek s pire krompirjem, solati dodajte priljubljen sir in pojejte zraven košček kruha, da bi potešili željo po tem pekovskem izdelku.

Pomembno je le, da ne pretiravate in se ne prenajeste. Tako boste ugodili svojim željam, telesu pa ne boste škodovali in tudi ne izničili truda, vloženega v dieto.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte