Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Igralka Julia Louis-Dreyfus sporočila, da ima raka na prsih

Srečna, ker ima dobro zdravstveno zavarovanje in poziva k prizadevanjem za splošno zdravstveno varstvo v ZDA.

29.9.2017 ob 8:50

julia_rak_micna_GettyImages-478016673.jpg

Ameriška televizijska igralka Julia Louis-Dreyfus, ki je zaslovela z vlogo Elaine v televizijski seriji Seinfeld, je v četrtek sporočila, da so ji odkrili raka na prsih. Igralka je poudarila, da je lahko srečna, ker ima dobro zdravstveno zavarovanje, hkrati pa je pozvala k prizadevanjem za splošno zdravstveno varstvo v ZDA.

"Raka na prsih dobi vsaka osma ženska. Danes sem tudi jaz med njimi. Dobra novica je, da imam veličastno podporno skupino družinskih članov in prijateljev in fantastično zavarovanje preko sindikata. Slaba novica je, da vse ženske niso tako srečne in zato se dajmo boriti proti vsem rakom in za splošno zdravstveno zavarovanje," je sporočila zvezdnica televizijske serije na HBO z naslovom Veep.

Julia Louis-Dreyfus se je na letošnji podelitvi televizijskih nagrad emmy zapisala v zgodovino, saj je osvojila že šestega zapovrstjo za glavno žensko vlogo v komični televizijski seriji za vlogo Seline Meyer v seriji Veep. Pred tem je osvajala emmyje za vlogo Elaine v seriji Senifeld ter tudi za vlogo v seriji "The New Adventures of Old Christine".

Splošnega zdravstvenega zavarovanja so v ZDA deležni le upokojenci, reveži, invalidi, veterani in majhni otroci. Vsi drugi so večinoma zavarovani preko delodajalcev, od leta 2010 naprej pa je deloma poskrbljeno tudi za vse ostale, ki se prej zaradi visokih stroškov niso mogli zavarovati.

Pod predsednikom Barackom Obamo so sprejeli sistem obamacare, ki je neke vrste hibrid med zasebnim in javnim zdravstvom, pri čemer je zdravstvo bolj dostopno, kot prej in obamacare je med zavarovane priključil okrog 20 milijonov ljudi. Republikanci želijo sistem odpraviti, vendar jim to ne uspeva.

Z druge strani pa senator Bernard Sanders poziva k splošnemu javnemu zdravstvu, kar za velik del Američanov še vedno predstavlja socializem, ki je v ZDA grda beseda. Julia Louis-Dreyfus se upravičeno šteje med srečne, saj je zavarovana preko igralskega sindikata, kar pomeni, da ji zaradi raka ne bo potrebno v stečaj.

Vir: STA
Foto: GettyImages


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte