Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Idealno težo razkriva obraz, ne tehtnica

Ljudje pred boki in zadnjico vedno najprej pogledajo obraz, ki odraža zdravje, počutje ter tudi idealno težo.

31.12.2015 ob 10:45

shutterstock_297318935.jpg

Ljudje v tako imenovanem zahodnem svetu smo do sebe in do drugih zelo strogi. Ženske menijo, da bi v povprečju morale izgubiti 6,3 kilograma, da bi bile nasprotnemu spolu privlačne. Moški pa so presenetljivo do sebe še kritičnejši in so prepričani, da bi morali za to, da bi bili za ženske privlačni, izgubiti v povprečju 8,2 kilograma. A pri tako veliki izgubi mase se pojavijo spremembe na obrazu. In te niso vedno pozitivne, trdijo strokovnjaki z univerze v Torontu.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Za lepoto usodne diete

Povedano drugače: pri mučnih dietah in napornih vajah bi morali biti bolj kot na velikost zadnjice in številko na tehtnici pozorni na to, kaj se dogaja z obrazom. To pomeni, da bi morali izgubiti (ali pridobiti) toliko kilogramov, da bi bil ta videti najlepši. Večja izguba kilogramov obraz spremeni, ta postane grši in na pogled starejši.


NE SPREGLEJTE ČLANKA Kaj morate vedeti, preden stopite na tehtnico!

shutterstock_243260476.jpg

Ogledalo, ne tehtnica

Idealna teža je povsem individualna stvar in več pozornosti kot številki na tehtnici bi morali posvečati odsevu v ogledalu ter temu prilagoditi vaje in prehrano. Ljudje vedno pred boki in pasom opazijo obraz. Tako je vedno bilo in bo. "Nekateri za lep in sijoč obraz potrebujejo več, drugi manj kilogramov, prav njegov videz, ne pa indeks telesne mase, je pravi znak idealne teže in tudi zdravja," so povedali strokovnjaki in dodali še, da so ženski obrazi mnogo občutljivejši za spremembe in da bi zato morale ženske še bolj paziti, da ne bi pretiravale z dieto, piše Daily Mail.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

»Slaba izkušnja, zaradi katere mi seks za eno noč ne pride več na misel« (resnična izpoved)

5 lekcij iz razmerja, v katerem ljubi le ena stran

»Nisem iskala popolnega, ampak dobrega moškega« (resnična zgodba, kako je našla pravo ljubezen)

ne spreglejte