Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

FOTO: Kaj sta v Sobi 102 zakuhala Jana Koteska in Jure Košir

Šampinjoni za dober namen.

27.9.2017 ob 12:10

hofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-33.jpg

Pred mesecem oktobrom, ki mu mnogi pravijo tudi roza oktober, saj je mesec posvečen osveščanju o raku dojk, ki je še vedno najpogostejši rak pri Slovenkah, sta v priljubljenem ljubljanskem lokalu rokave zavihala nekdanji vrhunski smučar Jure Košir in manekenka Jana Koteska.

Izzvana sta bila namreč na kuharski dvoboj, kjer sta morala s pomočjo ostalih udeležencev pripraviti pirine polnozrnate špagete z brokolijem, šampinjoni in parmezanom.

Z izjemno preprostim in hkrati zdravim obrokom, sta dokazala, da je zdravo prehranjevanje še kako lahko uresničljivo. »Da je to, kar zaužijemo, tudi ključnega pomena za naše zdravje, sem se resno začela zavedati v času bolezni. S tem sem dobila tudi motivacijo za kuhanje, saj si zdrave jedi najbolje pripraviš sam doma. Vesela sem, da se nam je Hofer s šampinjoni ponovno pridružil v rožnatem oktobru, saj šampinjone naravnost obožujem, surove in popečene, danes pa sem dobila še nekaj novih idej za recepte,« pravi Jana Koteska.

Ja, šampinjoni so zdravi in okusni, ta mesec pa ob nakupu le teh lahko pomagamo prav vsi. Cel oktober bodo v Hoferjevih poslovalnicah na voljo šampinjoni v roza embalaži. Od vsakega prodanega paketa bodo 10 centov namenili v sklad za nakup naprave za meritev sestave telesnih tkiv DXA, ki bo v pomoč onkološkim bolnikom po zdravljenju na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

hofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-27.jpghofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-81.jpghofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-99.jpghofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-97.jpghofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-108.jpghofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-107.jpghofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-92.jpg

In naj vam izdamo še recept jedi, ki smo jo včeraj pripravljali z Jano in Juretom.

Potrebujemo (količine so seveda odvisne od tega, za koliko ljudi pripravljamo obrok)

Pirini polnozrnati špageti
Šampinjoni
Česen
Čebula
Sol
Poper
Brokoli
Čili (najbolje nepekoč oziroma zelo blag)
Parmezan

V vreli vodi skuhamo špagete in nekaj minut pred zaključkom v lonec dodamo še glavice brokolija, ki se bo tako odlično pokuhal. V ponvi popražimo čebulo, dodamo česen in dodamo šampinjone. Vse skupaj mešamo, dokler se šampinjoni ne zmehčajo, potem dodamo malo na drobno narezanega čilija. Vmes bodo špageti že skuhani, jih odcedimo in skupaj z brokolijem vmešamo v ponev. Vse skupaj obogatimo s parmezanom.

Pa dober tek!

hofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-13.jpghofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-105.jpghofer-rozaoktober2017-foto-JaniUgrin_WEB-110.jpg

Avtorica: Da. M. 
Foto: Jani Ugrin


oddajte komentar

preberite tudi

Moška beseda: 20 iskrenih dejstev o tem, kaj pomeni biti soprog ali partner

Pismo ljubice: Kako sem spoznala, da sem druga ženska

Moški in orgazem: Igrajo pogosteje, kot bi pričakovali

ne spreglejte