Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Bomba, ki varuje pred božičnim kopičenjem kilogramov

Zeleni sadni napitek je idealen za prihajajoči čas, pijte pa ga tudi po praznikih.

21.12.2015 ob 10:45

shutterstock_289365683.jpg

Prihajajo prazniki, čas, ko se bodo zaradi takšnih in drugačnih dobrot na trebuhu večine začele nabirati neljube obloge. Na srečo to lahko preprečite s sadno zelenjavnim napitkom, ki je idealen za ta čas. Za boljši metabolizem in s tem lepšo kožo, postavo ter počutje pa ga pijte tudi po praznikih.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Priprava je zelo preprosta: V blender stresite eno zmrznjeno, narezano banano, žlico naribanega ingverja, dve žlici mletih lanenih semen, skodelico zamrznjenih borovnic, pol skodelice listov špinače in malo ledu. 

Dodajte deciliter in pol vode, dobro zmešajte in sveže pripravljeno pijačo pijte vsako jutro na prazen želodec. Raziskave kažejo, da je s tem napitkom mogoče preprečiti kopičenje kilogramov, zlasti pa maščob okoli trebuha.

Poleg tega je napitek zdrav, saj so banane bogate s kalijem, antioksidanti in vlakninami ter spodbujajo prebavo in izločanje strupov iz telesa, ingver krepi imunski sistem, pospešuje metabolizem in blaži tek. Lan je pomemben zaradi vlaknin, borovnice so znane po številnih učinkih na zdravje, špinača pa je med drugim bogata z magnezijem, ki pozitivno vpliva na živčni sistem in razpoloženje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte