Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Alarm: Znaki, da je v vas negativna energija

Nenehno slabe volje, v vsem vidite krivico in za vse so drugi krivi? Pomislite, kako bi se rešili negativne energije, ki vas več kot očitno obdaja.

9.5.2021 ob 5:50 | Foto: Lisa Vlasenko/GettyImages | Avtor: Da. M.

Alarm: Znaki, da je v vas negativna energija

Vas obdaja negativna energija, ki ste jo vpijali iz okolice in tega niti niste zaznali, da bi lahko situacijo preprečili? Ljudje okoli vas čutijo, da nekaj ni v redu. Tudi če želite svoja čustva prekriti, slaba energija enostavno sije iz vas.

Ljudje se pogosto zavedamo, da smo na trenutke, ki pa lahko trajajo tudi daljše obdobje, preplavljeni s slabo energijo, a žal vse prevečkrat glede tega ne ukrepamo. Velikokrat smo za stanje krivi sami, saj dopuščamo, da nas negativneži utrujajo ali pa se nikakor, tudi če bi si želeli, ne moremo umakniti iz toksičnega okolja.

Prepoznajte znake, ki razkrivajo, ali ste polni negativne energije. Seveda pa imamo tudi načine, kako stanje obrniti na bolj svetlo stran.

Počutite se depresivno

To je zagotovo najbolj jasen znak, da vas obdaja slaba energija. Nimate volje za nič, težko vam je vstati iz postelje, v življenju ne vidite ničesar pozitivnega, tudi prihodnost se vam ne zdi optimistična. Čas je, da v svoje življenje čim hitreje vpeljete neke spremembe. Ustvarite rutine, ki vam bodo zapolnile čas in misli. Ob končanih nalogah se boste gotovo počutili bistveno bolj izpopolnjene.

Primerjate se z drugimi

Vsak od nas je unikat in resnično ni potrebe, da bi se primerjali z drugimi. Če ima kdo več denarja od vas, manj kilogramov in na videz popolnega partnerja, ne pomeni, da je boljši od vas in vi slabši od njega. Namesto, da se primerjate z njim, usmerite energijo v svoje življenje, izpopolnjujte se v stvareh, ki vas osrečujejo, razvijajte svoje talente in počnite, kar vam je v veselje.

Ne morete zaspati

Kljub temu da ste zelo utrujeni, nikakor ne morete zaspati? Misli vam drvijo po glavi, nikakor se ne morete umiriti, pogledujete proti uri … No, to je prav tako eden od znakov, da vas preplavlja slaba energija.

 

Ne najdete časa zase

Vsak od nas potrebuje nekaj časa povsem zase, za počitek, za prevetritev misli in napajanje s pozitivno energijo. A hiter tempo vsakdana nam ne dopušča veliko prostega časa. Zato morate ponotranjiti nujnost odmora (ta je lahko povsem umirjen ali pa športno aktiven) in kdaj biti tudi malo sebični ter si vzeti čas samo zase. Če ne gre vsak dan, pa si izborite vsaj eno dopoldne med vikendom.

Slabo energijo prenašate na druge

Če opazite, da ste ob srečanju z nekom čutili dobro voljo, kar naenkrat pa se je prijateljevo razpoloženje povsem spremenilo, pomislite, če to ni morda zaradi vas. Ste vi obdani s slabimi vibracijami, ki jih nezavedno širite na druge? Vprašajte se: »Bi sam užival v družbi z mano?«

Zelo ste čustveni

Tudi to je eden od znakov, da se morate očistiti slabe energije. Če kdaj pomislite, da se vam že meša, saj ste en trenutek veseli in optimistični, takoj zatem pa vas že iztirijo malenkosti, ki vas v običajnih okoliščinah sploh ne ganejo, je to znak za premislek. Tudi to je namreč pokazatelj slabe energije, ki vas obdaja. Prepoznajte situacijo in ukrepajte.  

Čas zapravljate na družbenih omrežjih

Ure in ure gledate v ekran in niti sami ne veste več, kaj sploh gledate. Dobesedno buljenje v telefon oziroma računalnik vas bo izčrpalo in zagotovo veste, da gre za odvisnost, ki vam škoduje. Zakaj potem še vseeno to počnete? Ozavestite problem, umaknite telefon in se posvetite drugim, vašim mislim bolj blagodejnim stvarem. Poskusite ga tudi pustiti doma, ko se odpravite na sprehod in izlet.

Nimate nobene želje po druženju

Žalostno je, da smo se v letu, ko nam je življenje zaznamoval covid-19, odvadili druženja. Zato se bo za prijatelje treba malce potruditi. Ne zapirajte se v svoj dom, ne iščite izgovorov, zakaj vas ne bo na povabilo. Stopite iz svoje cone udobja, družba prijateljev vam v nobenem primeru ne bo škodila.

Povzeto po portalu 24sata

Preverite še: Tako boste svojega otroka zavarovali pred duševnimi stiskami v odraslosti

Morda vas zanima tudi: Martina Medved: Mlade smo oropali izkušenj, a čez nekaj let bomo od njih pričakovali samostojnost


oddajte komentar

preberite tudi

Ideje za dober seks v vročinskem valu

Tri rešitve za tri najpogostejše težave z orgazmom

Nasveti seksologinje za vroč poletni seks

ne spreglejte